Krimi

2023.09.08. 13:42

Megszólalt a rendőrség a Balatonba zuhant helikopterről

Megvizsgálták a baleset körülményeit, ezt lehet tudni eddig.

Forrás: police.hu

Mint ismert, a Készenléti Rendőrség Légirendészeti Szolgálatának tervezett gyakorlata közben, a Balatonszéplaknál, a parttól mintegy 300 méterre a Balatonba zuhant egy MD 500E típusú helikopter. A gép kétfős legénységét egy közelben tartózkodó hajó gyorsan kimentette.

A rendőrségen ma sajtótájékoztatót tartottak az ügyben, ahol Gál Kristóf, az ORFK szóvivője elmondta, hogy a gép kétfős legénységének tagjai semmilyen sérülést nem szenvedtek. A helikopter roncsait már tegnap kiemelték a tó vizéből a siófoki hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelem búvárjainak segítségével. 

Gál Kristóf
Forrás: Origo

Az ügy parancsnoki kivizsgálása eddig megállapította, hogy a helikopter minden technikai előkészítésen, vizsgán, éves - és időszakos karbantartáson részt vett és megfelelt, a gép műszakilag alkalmas állapotban kezdte meg a gyakorlatot és a pilóták minden képesítéssel rendelkeztek, az előírásoknak megfelelően felkészültek a repülésre, mitöbb a repülési feladat végrehajtása során a kialakult vészhelyzetet megfelelően kezelték, de sajnos nem vezettek eredményre.

Végül Gál Kristóf hozzátette, hogy több hatóság közösen indított vizsgálatot az ügyben, amelynek a végéig nem lehet biztosan kijelenteni, hogy mi okozta a balesetet.

Az ilyenkor szokásos eljárásrend miatt a Somogy vármegyei Rendőrkapitányság Közlekedésügyi Osztálya hivatalból eljárást indított. A légieseményt katonai légiügyi hatóságként a honvédelmi minisztérium állami légiügyi osztálya és állami légiközlekedési, balesetvizsgáló osztály közösen fogja vizsgálni - írja az Origo.

 


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában