Krimi

2023.08.28. 15:05

Nagyot hibáztak, még most is élhetnének a váci balesetben szörnyethalt tinik

Ha nem repül ki az autóból a váci horrorbaleset két áldozata, a 16 éves Zsaklin és a 18 éves Rikardo, valószínűleg túlélhették volna a borzalmas autóbalesetet.

Fotó: MTI / Mihádák Zoltán

Egy személygépkocsi sofőrje kezdett előzésbe augusztus 24-én éjfél előtt nem sokkal Vácon, amikor a manőver után lehaladt az útról és fának ütközött. 

A járműben egy helybeli 18 éves fiú és egy 16 éves lány utazott, a biztonsági övet egyikük sem használta, mindketten kirepültek az autóból és a helyszínen meghaltak 

– közölte a rendőrség pénteken. A 16 éves Zsaklint és a 18 éves Rikardót kétségbeesetten gyászolja a családuk – írja a Ripost.

Az elmúlt egy évben ők már a hatodik és hetedik olyan fiatal, akik azért haltak meg, mert a baleset során kirepültek a kocsiból. Azt nyilván csak szakértői vizsgálat tudná pontosan megmondani, hogy adott esetben életben maradtak volna-e, ha be vannak kötve, de az biztos, hogy nagyobb esélyük lett volna rá. A szakértők szerint a legtöbb balesetben életben maradtak volna, ha be lettek volna kötve. 

Nem lehet elégszer hangsúlyozni:  életeket menthet a biztonsági öv!

A rendőrség évente több alkalommal is felhívja a figyelmet a biztonsági öv használatára, különböző kampányokkal, vicces képekkel, kisfilmekkel igyekszik nyomatékosítani, hogy mennyire fontos az öv használata.

„Baleset-megelőzési szempontból kiemelt fontosságú a biztonsági öv használata. Jelentősége nem a baleset elkerülhetőségében, hanem a már bekövetkezett baleset következményeinek csökkentésében mutatkozik meg. Hatásmechanizmusa alapján egyrészt megvédi a vezetőt és az utasokat a »kirepüléstől«, másrészt csökkenti a jármű és tartozékai okozta sérüléseket. A biztonsági öv használata nem az Ön döntése, hanem kötelező” – írták honlapjukon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában