Krimi

2023.05.16. 23:15

Több tanár és osztálytársai lelövéséről levelezgetett egy szekszárdi nyolcadikos

Az egyik anyuka ment be a rendőrségre, hogy jelentse az esetet.

A Szekszárdi Babits Mihály Általános Iskola

Forrás: teol.hu

A szülők azt a tájékoztatást kapták, hogy nem fenyegeti veszély a szekszárdi Babits iskolába járó diákokat és az ott dolgozókat sem. Minderről azt követően küldött üzenetet az intézmény, miután kitudódott, hogy 

egy nyolcadikos diák vasárnap éjjel azt írta barátjának, megöli több tanárát és osztálytársát. 

A teol.hu meg nem erősített információi szerint a 14 éves fiú vasárnap este vagy éjjel egy osztálytársának Messenger üzenetet küldött, melyben megnevezett több olyan tanárt és diákot is, akiket édesapja fegyverével megölhetne.

Az üzenet a címzett tanuló édesanyja tudomására jutott, s ő jelezte a városi rendőrkapitányságon a lehetséges problémát, hogy megelőzze az esetleges bajt.

A tolnai hírportál úgy tudja, ezt követően a rendőrök előállították az üzenetet küldő, Szekszárdhoz közeli kistelepülésen élő iskolást.

A teol.hu megkereste a rendőrséget, de az ORFK-tól azt a választ kapták, hogy „az eljárás érdekeire tekintettel – nem áll módunkban információt adni”.

Az iskola vezetője a Kréta rendszeren keresztül az alábbi értesítést küldte el a Babits iskolába járó tanulók szüleinek: „Tisztelt Szülő! Az iskolánk egy tanulóját érintő üggyel kapcsolatosan felvettük a kapcsolatot a rendőrséggel. A levelünkre válaszolva a következő tájékoztatást kaptuk Szabó Zoltán r. ezredestől, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettestől: »Levelére válaszul tájékoztatom, hogy 

hatóságunk állampolgári bejelentés alapján ismeretlen tettes ellen indított eljárást lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett miatt. Az eljárás során beszerzett bizonyítékok alapján megállapítható, hogy a szóban forgó Szekszárdi Babits Mihály Általános Iskola tanulóit, munkatársait, vagy egyéb személyeket fenyegető veszély, vagy egyéb intézkedésre okot adó körülmény az üggyel összefüggésben nem áll fenn. 

Amennyiben a jövőben bármely eljárásunk során olyan információk jutnak tudomásunkra, melyek az oktatási intézmények biztonságával kapcsolatosak, arról – a szükséges intézkedések megtétele mellett – soron kívül tájékoztatást adunk.«  A fenti sorok remélem mindenkit megnyugtatnak, és zavartalanul folytatódhat a tanév. Üdvözlettel: Botos Ilona intézményvezető”

Mindebből úgy tűnik – bár ezt hivatalosan senki sem mondta ki –, hogy egy nagyon balul elsült, tréfának szánt dologról lehet szó .

Mindenesetre korábban hazánkban ritkán került nyilvánosságra ilyesfajta fenyegetés, amire most érzékenyebb a közvélemény a szomszédos Szerbiában a közelmúltban megtörtént két vérengzés, illetve a nemrégiben Miskolcon elfogott fegyveres akcióra készülő fiú ügye miatt.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában