Jó hír

2024.03.11. 11:02

A hét közepétől csökken a benzin ára

Szerdától olcsóbb lesz az üzemanyag ára – ez derül ki a Holtankoljak.hu friss adatközléséből. Legközelebb a hét közepén érkezik új információ arról, hogy péntektől milyen árakat szabnak meg a nagykereskedők a benzinkutaknak.

MW

Szerdától csökken a benzin ára

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Az üzemanyagár-figyelő blog szerint ugyanis szerdától a benzin beszerzési ára csökken, a gázolajé viszont nem, az változatlan marad.

A hét közepétől tehát a benzin nagykereskedelmi ára csökken bruttó 3 forinttal,

ami várhatóan a töltőállomások áraiban is megjelenik majd. Így aztán a hét közepétől, március 13-ól a következő átlagárakra lehet számítani:

  • 95-ös benzin: 619 Ft/liter,
  • gázolaj: 641 Ft/liter.

Fontos hangsúlyozni, hogy átlagárakról van szó, amelyektől a tényleges kiskereskedelmi árazás jellemzően 4-5 forinttal eltérhet. Autópályák mellett nagyjából ötven forinttal drágábban adják az üzemanyag literjét – emlékeztet a Világgazdaság.

Miért változik az üzemanyag ára?

A múlt héten a Brent típusú olaj ára lényegében stabilitást mutatott, hiszen 81–83 dollár között mozgott a hordónkénti ár. Jelenleg 82,05 dollár az árfolyam. A forint dollárhoz mért árfolyamát tekintve sem tapasztaltunk óriási kilengéseket a héten, a hétfői 363 forintos szintről vasárnapra 360 forintig erősödött. Éppen ezért előzetesen is arra lehetett számítani, hogy ezen a héten kisebb korrekciók következnek az üzemanyagáraknál. Ez eddig beigazolódott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában