Felzárkózási folyamat

2023.11.16. 19:59

Navracsics Tibor: az új területfejlesztési politika célja a térségi együttműködés

A területfejlesztési politika 2025. január elsejétől megújul Magyarországon. Az új területfejlesztési politika alapvető célja, hogy a térségi együttműködést helyezze előtérbe – mondta Navracsics Tibor csütörtökön Székesfehérváron.

MW

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A területfejlesztési miniszter a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület ülésén tartott előadásában elmondta, Magyarország egésze sikeres felzárkózási folyamatot hajt végre az Európai Uniós tagsága óta, viszont az ország leszakadó régiói a fejlődés korlátját jelentik.

A politikus hozzátette,

a különböző profilú régióknak a területi célokat azonosítva szeretnének saját fejlesztési hangsúlyokat adni, így névre szólóan segítve ezeket a térségeket.

Navracsics Tibor Székesfehérvárról szólva kiemelte, hogy itt van az ország egyik legerősebb helyi gazdasága, jelentős mértékben hozzájárulva a nemzeti össztermékhez, viszont a településre leselkedő legnagyobb veszély, hogy Budapest alvó városává válik.

A miniszter úgy vélte, az Ajka-Veszprém-Székesfehérvár térségi együttműködés, mely a Velencei-tó és a Balaton térségének együttműködését is jelentheti, megerősítheti Székesfehérvár önállóságát, hogy a város megőrizze népességmegtartó képességét és önálló arculatát.

A Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület tagja között vállalkozók, gazdasági és közigazgatási szakemberek, valamint orvosok, jogászok és művészek találhatók. Az egyesület általában kéthavonta tekinti át a város aktuális ügyeit, elnöke Cser-Palkovics András (Fidesz-KDNP) polgármester.

Az ülésen elhangzott előadásról részeltesen a FEOL.HU-n olvashat.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában