Fényűző

2023.09.12. 12:52

Ötcsillagos luxusszálloda épül a Balatonnál (galéria)

A belsőépítészeti munkálatok zajlanak az épülő balatonfüredi BalaPort szállodakomplexumban, a létesítmény átadása 2025 elejére várható – közölte keddi sajtótájékoztatóján Szepesi Richárd, a megaprojekt alapító tulajdonosa.

MW

Látványterv a BalaPort luxusszállodáról

Forrás: BalaPort

Fotó: Mohai Balázs

Szepesi Richárd elmondta, hogy jelenleg a válaszfalakat húzzák fel, zajlik a tetőszigetelés, befejeződött a belsőépítészeti design tervezése. A 22,5 milliárd forintos beruházás 2 hektáros területen fekszik a Tagore sétány szomszédságában.

24 apartman, 102 szállodai szoba, 4 étterem, 188 férőhelyes mélygarázs kap majd helyet a komplexumban, amelyhez egy 203 férőhelyes kikötő is tartozik

 – tette hozzá.

A szállodát 120 alkalmazott fogja majd egész éven át üzemeltetni. Szepesi Richárd elmondta azt is, hogy a beruházás 6,9 milliárd forintos állami támogatásból, 3,5 milliárd forint hitelből, 12,1 milliárd forint önerőből valósul meg.

Hozzátette:

Az ötcsillagos szálloda a Le Meridien BalaPort Lake Balaton Resort a Marriott International első vidéki tagjaként kezdi meg majd működését.

A 102 szobás balatonfüredi szállodakomplexum Szepesi harmadik ötcsillagos turisztikai beruházása. A vállalkozó tulajdonában lévő Dreamland Holding Zrt. égisze alatt valósult meg nemrég egy tokaji és egy szántódi hotelprojekt, az ottani egységek az Accor nemzetközi szállodaüzemeltetővel kötött megállapodás alapján MGallery és Mövenpick brand néven üzemelnek.

A Dreamland Holding Zrt. mindezeken kívül két négycsillagos szállodafejlesztést is jegyez,

a turisztikai beruházások közül azonban a jelenlegi, az ütemterv szerint épülő balatonfüredi komplexum a legnagyobb volumenű.

Az új komplexum megépülése segíti majd a városban a konferenciaturizmus erősítését, hozzájárul a város fejlődéséhez, a munkaerő megtartásához,

a közel 5000 négyzetméteres, a volt Huray piac területén található Balatonfüred Kongresszusi Központ hatékonyságához – emelte ki Bóka István, Balatonfüred polgármestere. A városvezető hangsúlyozta, hogy a négy évszakos üzemelés segíti a Balaton turisztikai idényének meghosszabbítását, ezzel biztonságos munkahelyeket teremt, és magához vonz olyan fejlesztéseket is, amelyek nem kifejezetten a nyári időszakhoz köthetők.

A remények szerint a BalaPort hozzájárul a térség versenyképességének növeléséhez, és erősíti a város lakosságmegtartó erejét is.

A hotel területe nyitott, a sétány és a parti rész egész évben bejárható lesz

– hangzott el.

A négy évszakos erős foglaltságot a magas színvonalon kialakított, tematikus megvalósítás biztosítja,

amit az is támogat, hogy a közvetlenül a Zákonyi Ferenc sétányra nyíló minőségi, egész évben nyitva tartó éttermekkel, kávézókkal és üzlethelyiségekkel gazdagodik a környék – hangsúlyozta Magyarország egyik legjelentősebb turisztikai ingatlanfejlesztője, Szepesi Richárd. 

A nagyszabású projektről további részletek ITT olvashatók.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában