Biztos jövő

2023.09.22. 16:31

Bemutatta fejlesztési terveit a miskolci Avalon International School

Az intézmény eddigi fejlődéséről, fontosabb mérföldköveiről és jövőbeli terveiről sajtótájékoztató keretében számolt be az iskola vezetése.

Póczos Nikolett

Ötödik tanévét kezdi az Avalon Nemzetközi Iskola

Forrás: Észak -Magyarország

Fotó: Bujdos Tibor

A cambridge-i oktatási program és az Avalon Nemzetközi Iskola által alkalmazott módszertan a gyerekeket az életre készíti fel, akik ezáltal tudatos és felelősségteljes diákokká válnak az intézmény falai között. – számolt be róla a BOON.hu

Az iskolában olyan készségeket sajátíthatnak el, amelyek birtokában képesek lesznek sikeresen megbirkózni a jövő kihívásaival. Tudnak majd csapatban dolgozni. Innovatívvá és döntésképessé válnak – hangzott el.

Ötödik tanévét kezdi az Avalon Nemzetközi Iskola
Fotó: Bujdos Tibor / Forrás: Észak-Magyarország

Tóth Róbert, az Avalon Nemzetközi Iskola Alapítvány kuratóriumának elnöke bejelentette, hogy nem csak az alap-, hanem a gimnáziumi oktatást is megszervezik. Ezért szükséges egy másik épületkomplexum megépítése, ahol még több gyermeket tudnak majd tanítani.

Ott már lesz újabb tanulószoba, könyvtár, illetve egy uszoda is. Ez az intézmény Magyarországon egyedülálló módon a hároméves kortól az emelt szintű érettségi megszerzéséig biztosítja a cambridge-i oktatási módszernek megfelelő oktatást a gyermek számára

– tájékoztatott a kuratóriumi elnök. Majd hozzátette:

a tárgyi és lexikális tudáson túl olyan értékeket sajátíthatnak el a gyerekek, mint a tisztelet, a becsület, a nyitott szemléletmód, az egyenlőség és a segítőkészség.

Mint mondta, a gimnáziumi oktatáshoz a jelenlegi épület már kicsinek bizonyul, ezért egy gimnáziumi épületkomplexumot hoznak létre, amely 300 gyermek befogadására lesz majd alkalmas. 

Az építkezést pedig már 2025-ben el kell kezdeni, hogy 2027-ben a gyerekek már itt kezdhessék a tanévet

 – hangsúlyozta Tóth Róbert.

Tóth Róbert, az Avalon Nemzetközi Iskola Alapítvány kuratórium elnöke
Fotó: Bujdos Tibor / Forrás: Észak-Magyarország

A sajtótájékoztatón Oláh Tünde, az Avalon Nemzetközi Iskola intézményvezetője elmondta, hogy a diákokért teszik mindezt. Azért a biztos tudásért, amellyel ebben a gyorsan változó világban is megállják majd a helyüket. Ezt követően ismertette az intézmény fejlődésének mérföldköveit. Az intézményvezető beszámolt arról is, hogy 2019-ben negyven diákkal, két óvodai csoporttal és egy első osztályos iskola csoporttal kezdték meg a munkát. Folyamatos fejlődés ment végbe az intézményben az évek alatt. A 2023-as azaz az ötödik tanévet 112 diákkal, 3 óvodai csoporttal és 5 általános iskolai osztállyal nyitották meg.

Nagy büszkeséggel tölt el, hogy a befektetett munka a gyermekek nevelésébe, a tanulmányi eredményükbe, – mind a nevelésükbe, értékrendszerükbe– visszaköszön. Hiszen a nemzetközi matematikaversenyen évek óta benne vannak a diákjaink a top huszonötben. Rendre az iskolai átlag felett teljesítenek a diákok. Ezekre az eredményekre nagyon büszkék vagyunk, mert a befektetett energia szépen gyümölcsözik. Büszkék vagyunk, hogy már 2020-ban megszereztük a cambridge-i akkreditációt az általános iskolai szakaszunkra, amelyet már bővítettünk a gimnázium első szakaszára. Tavaly pedig közép-kelet európai cambridge-i tanár továbbképzőközpont minősítést szereztünk

 – emelte ki az intézményvezető.

Oláh Tünde, az Avalon Nemzetközi Iskola intézményvezetője
Fotó: Bujdos Tibor / Forrás: Észak-Magyarország

Oláh Tünde hozzátette: nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a magyar nyelv és irodalom tantárgyakat heti négy-öt óraszámba tanulják a diákok, és teljes mértékben biztosítják az iskolák közötti átjárhatóságot is.

A megújult épületről készült galéria IDE KATTINTVA tekinthető meg!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában