Korszerűsítés

2019.07.18. 18:08

MÁV: hamarosan megjelennek az online adatokon alapuló utastájékoztatók

Az új rendszerben percre pontosan tájékozódhatnak majd az utasok a vonatok indulásáról és érkezéséről – mondta a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatója csütörtökön.

Budapest, 2015. június 22. Vonat a Rákospalota-Újpest vasútállomáson 2015. június 22-én. A Nyugati pályaudvar július 5-én éjfélig zárva lesz karbantartási és felújítási munkák miatt. A MÁV a vonatokat Rákospalota-Újpest, Rákosrendezõ, Zugló, Kelenföld, illetve Kõbánya-Kispest vasútállomásra irányítja át. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Forrás: MTI

Fotós: Máthé Zoltán

Loppert Dániel az M1 csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című közös műsorblokkjában hozzátette: az új utastájékoztató egyelőre az elővárosi vasúti forgalomban jelenik meg.

Elmondta, 4,7 milliárd forint értékben 375 új jegykiadó automatát szereznek be, ezzel megnégyszerezve az automaták számát. A MÁV erősíteni szeretné a modernebb, időhatékonyabb jegyvásárlást, így ahhoz elsősorban applikációját ajánlja, amelyen jelenleg is heti 90 ezer jegyet értékesítenek sikeresen – fűzte hozzá.

A tervek szerint az alkalmazáson keresztül a jövőben a HÉV-vonalakra is lehet jegyet és bérletet váltani – közölte Loppert Dániel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!