fogás

2018.10.13. 10:40

A NAV 215 millió forintnyi hamis ruhát és cigarettát foglalt le

A pénzügyőrök a fővárosban csaptak le az illegális árura.

Hamis márkajelzésű ruhákat és nagy mennyiségű adózatlan cigarettát foglaltak le 215 millió forint értékben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Budapesten egy ellenőrzéssorozatban – közölte a NAV.

A két héten át tartó akciósorozatban a pénzügyőrök lefoglaltak 11 ezer doboz, 15 millió forint értékű cigarettát, valamint több mint 200 millió forintot érő hamis ruházati terméket, és feljelentést tettek a pénzügyi nyomozóknál.

A fővárosi illegális cigarettalerakatot és hamis ruhatárat a NAV cigarettakereső szolgálati kutyáinak segítségével derítették fel.

A pénzügyőrök az elrejtett dohánytermékeket többek között egy roncsautóban, „klubhelyiségként” működtetett büfé pizzasütőjében és mikrohullámú sütőjében, egy utcán álló lezárt lemezszekrényben és egy konténerben találták meg.

Ezen kívül az egyik, cigaretta tárolására szolgáló helyiség melletti folyosóról nyíló szobákban hamis márkajelzéssel ellátott prémium sport- és divatruhák találtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában