Bulvár-celeb

2024.04.04. 11:56

115 évesen meghalt a világ legidősebb férfija: ez volt hosszú életének a titka

Korábban beszélt arról, minek köszönheti, hogy ő lett a világ legidősebb férfija.

Juan Vicente Pérez 114 évet élt

Fotó: AFP/Jhonny Parra

A Guinness Világrekordok számolt be arról szerdán, hogy 114 éves korában meghalt Juan Vicente Pérez, a világ legidősebb férfija. A venezuelai lakos 1909. május 27-én született, tehát a következő hónapban töltötte volna be a 115. életévét - írja az index.hu.

Halálát Freddy Bernal, a venezuelai Táchira kormányzója erősítette meg, ez az az állam, ahol Juan élt. A kormányzó a következőket írta az X-en:

Kedves Juan Vicente Pérez Mora, ma mély szomorúsággal és fájdalommal búcsúzunk tőled, a tachirai férfi archetípusától, aki szerény, szorgalmas, békés volt, és a családért, valamint a hagyományokért lelkesedett.

Nicolas Maduro venezuelai elnök is lerótta kegyeletét, és azt írta: „Juan Vicente Pérez Mora 114 évesen átlépett az örökkévalóságba. El Cobre városából ő adta a világ legidősebb férfijának Guinness-rekorderi címét. Ölelésemet és részvétemet küldöm a családjának és El Cobre, Tachira állam minden lakosának.”

Juan Vicente 2022. január 18-án vált a világ legidősebb férfijává, miután Saturnino de la Fuente Garcia spanyol lakos 112 évesen meghalt. 

Ez volt hosszú életének a titka

Hosszú életét annak tulajdonította, hogy 

„keményen dolgozik, ünnepnapokon pihen, korán lefekszik, minden nap megiszik egy pohár aguardientét (spanyol rövidital), szereti Istent, és mindig a szívében hordozza őt”.

Juan Vicentének összesen 11 gyermeke született, hat fiú és öt lány. Később 42 unokát, 18 dédunokát és 12 ükunokát köszönthetett a családban. Miután átélte mindkét világháborút, látta a televízió feltalálását, és szemtanúja volt a holdra szállásnak, Juan Vicente 2020-ban a Covid–19-et is túlélte.  

Hivatalosan a következő legidősebb férfi a 112 éves japán Gisaburo Sonobe lesz, már csak a családja megerősítésére várnak. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában