Bulvár-celeb

2024.03.03. 20:45

Suhajda Szilárd felesége először szólalt meg a tragédia óta (videó)

Suhajda Szilárd felesége, Legindi Tímea szívszorító beszélgetésben vallott a tragédiáról.

MW

Fotó: Képernyőfotó

Először szólalt meg a tragédia óta Suhajda Szilárd felesége, Legindi Tímea. A hegymászó tavaly a Mount Everesten veszítette életét.

Suhajda Szilárd felesége, Legindi Tímea a Csisztu Sport Castban nyilatkozott a történtekről - írja a beol.hu.

A beszélgetésben a tragédia előzményeit is érintették: mint Suhajda özvegye elmondta, logikus lépés volt, hogy a világ második legmagasabb hegye, a K2, és a negyedik legmagasabb (Lhoce) után a Mount Everest meghódítását tűzte ki célul Suhajda, aki nagyon készült a tavaly március végi expedícióra, és remek formában volt.

Először szólalt meg a tragédia után Suhajda Szilárd felesége
Fotó: Facebook

Suhajda Szilárd felesége szívszorító beszélgetésben vallott a tragédiáról

Legindi Tímea felidézte a legutolsó telefonbeszélgetésüket is, Szilárd akkor 8635 méterről hívta fel, és teljesen jól volt, nem volt semmi jele annak, hogy baj lesz.

Sajnos azonban mégis megtörtént a tragédia. Tímea a Mandiner szemléje szerint elmondta, szerinte egész egyszerűen annyit történt, hogy 

"Szilárd ott volt egy nagyon kitett, omlékony helyen, és egyszerűen lecsúszott. És olyan irányba csúszott le, amely nem az útvonal része, ezért sosem fogják megtalálni. Valószínűleg beesett egy hasadékba, és ezért nem látszik helikopterről sem.”

Tímeában a mai napig élénken él az a pillanat is, amikor a tragédia után meg kellett mondani kisfiának, hogy édesapja meghalt és már sosem jön haza. Tímea elmondta, a gyász feldolgozásában azonnal szakember segítségét kérte, de kisfiuknak, Somának egyedül mondta meg, hogy édesapja meghalt, természetesen a szakember tanácsai alapján.

Szívbe markoló pillanat volt, mert ki kellett mondanom, hogy apa meghalt, nem jön haza, ketten leszünk, és én fogok vigyázni rá. Látszott Somán, hogy ő ezt érti – mondta. 

Bár szerencsére Soma jól van, a szakember szerint nem biztos, hogy később nem lesz valahogy hatása a tragédiának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában