Jó tudni

2023.10.15. 06:30

Ezt jelentik a rendőri karjelzések – nézze meg a videót, ha bizonytalan!

Az autóval közlekedőkkel könnyen megeshet, hogy egy kereszteződésben rendőri irányításra kell hagytakozniuk. Az egyenruhások most TikTok-videóval igyekeznek segíteni, ha megkopott a tudásunk.

MW

Mészáros Edit rendőr zászlós versenyez az V. Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Verseny karos forgalomirányító versenyének országos döntőjében Gödöllőn 2015. június 25-én

Forrás: MTI

Fotó: Marjai János

A KRESZ szerint a rendőri forgalomirányítás tekintetében  a legfontosabb a forgalomirányító rendőr testhelyzete. Sokan azt hiszik, a legfontosabb szempont a közlekedő számára az, hogy a rendőr kinyújtja-e a karját forgalomirányítás közben, vagy sem, pedig ez csak másodlagos.

Az elsődleges az, hogy a rendőri testhelyzet a vállával párhuzamos irányból érkezők részére – minden irányba való továbbhaladás tekintetében – szabad utat, míg a rendőr vállára merőleges irányból érkezőknek továbbhaladási tilalmat jelez. 

Vagyis az előbbi testhelyzet a forgalomirányító fényjelző készülék „teli” zöld jelzésének, míg az utóbbi testhelyzet a piros jelzésnek felel meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában