Bulvár-celeb

2023.09.05. 14:58

Lepedőbe csavart újszülöttet találtak a kecskeméti kórház lépcsőjén

Bár van erre a célra inkubátor, a babát a bejáratnál, a földön hagyták magára.

MW

Illusztráció: Shutterstock

A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház főbejárata mellett kedden hajnalban egy újszülött kisfiút találtak, akit Hajnal Viktor néven neveztek el az Újszülött Részleg dolgozói − írja a kórház közleménye alapján a Baon.hu.

Az első vizsgálatok alapján a kis Viktor egészséges, 3500 gramm és 52 centiméter, és mivel idejében megtalálták, nem hűlt ki veszélyesen. 

 

A közelben működő Félegyházi Pékség dolgozói hallották és látták meg hajnali 4 óra környékén a picit, és azonnal értesítették a kórház munkatársait. A kicsire még alapos kivizsgálás és az ilyenkor szükséges ellátás, oltások várnak, majd egy darabig a kórház újszülött részlegén marad. 

További sorsával, esetleges örökbefogadással kapcsolatban az intézmény nem tud tájékoztatást adni, ezt a hatóságok intézik ilyen esetben.

A kórházban évek óta működő csecsemőmentő inkubátor továbbra is a régi, megszokott helyén található a kórház Nyíri úti telephelyén, és anonim módon helyezhető el biztonságosan az újszülött csecsemő. Ha belekerül egy kisbaba, a beépített rendszer automatikusan értesíti a kórház dolgozóit.

Az elmúlt több mint egy évtizedben Viktor az 5. gyermek, akit néhány órával a születése után a kecskeméti intézménynél hagytak, a korábbi babákat az inkubátorba tették. Legutóbb 2019-ben fordult elő ilyen eset − olvasható a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában