Bulvár-celeb

2023.06.14. 06:05

Sterczer Hilda szerint ez az oka, hogy ekkora hisztéria alakult ki Suhajda Szilárd halála körül

Erős Zsolt özvegye átélte ugyanezt a borzalmat, elmondta, mit érzett és amit most gondol.

Forrás: Mandiner

Fotó: Ficsor Márton

 Erőss Zsolt özvegye a Mandinernek adott intejút, amiben kifejtette: szerinte miért érzik ennyire sokan, hogy véleményt kell mondaniuk és mi motiválta az együttérzés nélkül ítélkező embereket.

Nem vagyok pszichológus és nem vagyok szociológus se, így csak a saját észlelésemre tudok hagyatkozni. 

Az elmúlt években nagyon sok feszültség gyűlt fel az emberekben. 

Gondolok itt a covidra, a szomszédunkban folyó háborúra, a jelenlegi egzisztenciális válságra. Mindez annyi frusztrációt szült, aminek a leengedéséhez egy szelep volt a jelenlegi tragédia. Mindemellett a válások magas száma miatt sokan nőttek fel apa nélkül, és elemi erővel törhet fel ez az elnyomott fájdalom: „Hogy hagyhat el egy gyermeket az apja?”

Nemrég fogalmazódott meg benne a kérdés, amit Suhajda Szilárd halála még jobban felerősített: „Vajon azt az életet élem-e, amit szeretnék? Suhajda Szilárd halála rámutatott arra, hogy amikor hegyet másztam, akkor sokkal inkább éreztem sajátomnak az életem. Időnként rádöbbenek, hogy itt, a tengerszinten hajszolok egy célt, egy kitűzött csúcsot, de nem a levegőt markolom-e közben? És nem pont az életemet vesztem-e el ebben a nagy hajszában?”– mondt Sterczer Hilda. 

Sterczer Hilda. Mentálhigiénés szakember, coach, előadó, nyolc éve vezeti a Hópárduc Alapítványt, amelynek 30 fős csapata immár 14 helyszínen segíti a falmászás segítségével a gyermekek mozgásfejlesztését és figyelemkoncentrációját. Kétgyermekes édesanya, a híres hegymászó, Erőss Zsolt özvegye, tavaly óta ismét feleség. Maga is két nyolcezres himalájai hegycsúcs megmászója (Gasherbrum I, és Broad Peak), a Makalu csúcstámadása során a világ 5. legmagasabb hegyét is megjárta, ilyen magasságig azóta sem jutott oxigénpalack nélkül magyar nő.

A teljes cikket ide kattintva lehet elolvasni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában