kegyetlen

2020.11.20. 22:32

Éveken át szexelt nevelt lányával egy férfi, először 12 évesen erőszakolta meg

A Szegedi Ítélőtábla helybenhagyta a nevelt gyermekét szexuálisan molesztáló vádlott letartóztatását fenntartó törvényszéki határozatot.

Forrás: Shutterstock

13 év börtönre ítélte a Gyulai Törvényszék még a szeptember 10-én azt a férfit, aki 2012 végén kezdett szexuálisan közeledni az akkor 7 éves nevelt lányához,

és több mint 5 éven keresztül, havi rendszerességgel előbb fajtalanságra, majd miután a sértett betöltötte a tizenkettedik életévét, közösülésre is kényszerítette őt.

Az Ügyészség azt írja, a vádlott tagadta a bűncselekmény elkövetését, és az elsőfokú ítélet ellen az elsőfokon eljárt ügyészség valamint a terhelt és védője is fellebbezést jelentett be. A törvényszék a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta a vádlott letartóztatását – írja a Ripost.

A Szegedi Ítélőtábla, mint másodfokú bíróság egyetértett az elsőfokú bíróság és a fellebbviteli főügyészség indokaival. Egyrészt az elsőfokú ítéletben kiszabott szabadságvesztés tartama miatt a terhelttel szemben fennáll a szökés és az elrejtőzés veszélye,

másrészt, mivel a vádlott hosszú időn keresztül követte el a bűncselekményt a nevelt gyermeke sérelmére, tartani lehet attól is, hogy szabadlábra kerülése esetén újabb bűncselekményt követne el.

A terhelt bűnösségének kérdésében másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában