innovatív orvostechnikai eszköz

2017.10.31. 10:10

Amerikai cégben szerzett tulajdonrészt a Richter

5 millió dollár ellenében jut a kisebbségi részesedéshez. Ezzel együtt pedig megszerzi egy nőgyógyászati termékek kizárólagos értékesítési jogát is

Kisebbségi részesedést vásárolt a Richter Gedeon Nyrt. a Prima-Temp Inc.-ben, egyúttal a világ valamennyi piacára vonatkozó kizárólagos értékesítési jogot szerzett az amerikai vállalat egyik orvostechnikai eszközére – közölte a Richter kedden a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) holnapján.

A kizárólagos értékesítési jog nem vonatkozik az Egyesült Államokra és Kanadára.

A megállapodás értelmében, a szerződés aláírásakor a Richter mérföldkő kifizetést teljesít, valamint – a termék bevezetését követően – a Prima-Temp további, forgalomhoz kötött mérföldkő kifizetésekre és royalty-bevételekre is jogosulttá válik.

A kizárólagos licenc- és értékesítési szerződés a PriyaRing innovatív orvostechnikai eszközre vonatkozik: a belső szenzort tartalmazó hüvelygyűrű a peteérést megelőző legkisebb hőmérsékletváltozást is érzékeli – írták.

A közlemény idézi a Prima-Temp vezérigazgatóját, Lauren Costantinit, aki szerint az általuk fejlesztett eszközzel a Richter beléphet a digitális egészségügyi térbe.

Bogsch Erik, a Richter vezérigazgatója kijelentette, hogy érdeklődéssel tekintenek az együttműködés elé. A vállalat vezetője újabb innovatív nőgyógyászati termékek megjelenésében bízik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!