Katar 2022

2022.12.11. 21:14

A brazil játékvezetőt hibáztatják az angolok

A katari labdarúgó-világbajnokság utolsó negyeddöntőjében a címvédő Franciaország fordulatos mérkőzésen, 2-1-gyel búcsúztatta Angliát, amelynek szurkolói közül sokan a találkozó brazil játékvezetőjét hibáztatják a vereségért.

Nool/MTI

Wilton Sampaio brazil játékvezető

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Nusad Szekkajil

Wilton Sampaio ugyan két egyértelmű tizenegyest – az egyiket a videobíró segítségével – megítélt az angoloknak, így sem lesz nemzeti hős a szigetországban. Az első félidő 17. percében az ellenfél tizenhatosánál buktatta Dayot Upamecano Bukayo Sakát, ám a síp néma maradt, az ellentámadásból pedig Franciaország megszerezte a vezetést.

Nem sokkal később megint Upamecano követett el látszólag szabálytalan közbelépést Harry Kane-nel szemben a tizenhatos vonala felett, ám Sampaio ezt sem fújta le, a videobíró pedig a visszanézés után nem is hívta ki őt a képernyőhöz.

A szakértőként dolgozó korábbi angol válogatott védő, Gary Neville rémálomszerűnek és nevetségesnek nevezte a játékvezető tevékenységét, Harry Maguire szerint pedig elképesztő volt az a rengeteg rossz döntés, amiket meghozott.

A szurkolók az interneten álltak bosszút Sampaión. Az azóta már helyreigazított Wikipédia-oldalán előbb arra írták át a jellemzését, hogy egy francia játékvezető, aki elveszítette a vakvezető kutyáját, később ebből egy francia drukker brazil csaló, aki vizsgálat alá került, amiért Harry Kane felrúgásáért nem ítélt büntetőt lett. Ám volt, aki azt is odaírta a honlapra, hogy Kylian Mbappé öltáncot ajánlott fel neki a Franciaországnak kedvező ítéletekért.

Minden, ami katari foci-világbajnokság: kattints és kövesd híreinket

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!