Katar 2022

2022.12.11. 10:37

Deschamps: szerencse is kellett az angolok ellen

Didier Deschamps, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint egy kis szerencse is kellett ahhoz, hogy legyőzzék szombaton Angliát a katari világbajnokság negyeddöntőjében.

Nool/MTI

Didier Deschamps, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya

Forrás: MTI/AP

Fotó: Thanászisz Sztavrakisz

A címvédő Franciaország a rendes játékidőn belül harcolta ki a továbbjutást, ami annak is köszönhető, hogy Harry Kane az ellenfél 2-1-es vezetésénél 11-est hibázott a mérkőzés hajrájában. Deschamps a meccs után azt mondta, hogy egy technikailag és fizikailag is erős Anglia lépett pályára, ezért rendkívül kiélezett volt a találkozó.
– Nagyszerű, hogy újra a legjobb négy között lehetünk. Volt egy kis szerencsénk is, két büntetőt adtunk az ellenfélnek, de a szívünk vitt előre bennünket, és megőriztük a vezetést – értékelte csapata teljesítményét az 54 éves szakember.

Az utolsó percekben büntetőt rontó Kane nagyon csalódott volt, hogy nem tudott másodszor is kiegyenlíteni, de összességében elégedett volt a meccs után.
– Ez egy olyan dolog, amivel együtt kell élnem, és el kell fogadnom, hogy nem sikerült. Büszkék lehetünk magunkra, és ez a csapat fényes jövő elé nézhet – mondta a 29 éves támadó.

A francia játékosok ünnepelnek az Anglia-Franciaország negyeddöntő mérkőzése után 
Fotós: Tolga Bozoglu / Forrás:  MTI/EPA

Gareth Southgate angol szövetségi kapitány is pozitívan nyilatkozott a negyeddöntő után, és hozzátette, hogy nem fog hirtelen döntést hozni a jövőjét illetően.
– Azért jöttünk, hogy megnyerjük a világbajnokságot. Hittünk is a sikerben, és ezzel címvédő elleni a teljesítménnyel megmutattuk, hogy akár még képesek is lehettünk volna erre – mondta.

A franciák a jövő szerdai elődöntőben a portugálokat kiejtő Marokkóval csapnak össze.

Minden, ami katari foci-világbajnokság: kattints és kövesd híreinket

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!