Járvány

2020.05.18. 09:46

Idén online hívták fel a figyelmet a fogyatékossággal élőkre

A szervezet Facebook-oldalán élő közvetítéssel várták az érdeklődőket.

Forrás: Shutterstock

Idén online tartotta meg a fogyatékossággal élők és támogatóik tavaszi találkozóját a Rehab Critical Mass a koronavírus-járvány miatt vasárnap – közölték a szervezők.

A közlemény szerint a mozgalom az elmúlt években rendszeresen szervezett felvonulást, amelyen mozgásukban, látásukban, hallásukban, beszédükben vagy mentálisan akadályozott emberek, valamint a velük szimpatizáló ép barátaik, ismerőseik vettek részt.

A járvány miatt viszont idén, vasárnap 18 órától a szervezet Facebook-oldalán élő közvetítéssel várták az érdeklődőket.

A közvetítésben először egy 40 perces filmet vetítettek, amelyben érintettek és közéleti szereplők beszélnek tapasztalataikról, nehézségeikről, örömeikről. Majd Zoom-szobákban lehetett két órán át beszélgetni szakértőkkel, fogyatékossággal élőkkel, szimpatizánsokkal és egymással – írták.

Hozzátették: az esemény célja az volt, hogy a fogyatékossággal élők és hozzátartozóik a „karantén” alatt se maradjanak egyedül.

Magyarországon körülbelül 457 ezer fogyatékossággal élő ember van, családtagjaikkal együtt körülbelül 1,8 millió embert érint közvetlenül az akadálymentesítés, integráció, rehabilitáció, a támogató szolgálat továbbfejlesztése, lakóotthonok- és munkalehetőségek biztosítása – olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!