happy end

2019.07.26. 11:30

Biciklizés közben találtak rá a napok óta eltűnt bácsira

Egy terepkerékpáros talált rá négy nap után egy eltévedt idős emberre és kutyáira Oregon elhagyatott, sivatagos vidékén – közölték csütörtökön a helyi hatóságok.

Forrás: Shutterstock

Fotós: Fabrizio Misson

Gregory Randolph dzsipjével egy összeszűkült, kiszáradt patakmederben rekedt az Oregon Outbacknek nevezett elhagyatott vidéken. A férfi több mint 20 kilométert gyalogolt, hogy segítséget keressen, de mikor négy nappal később Thomas Quinones portlandi biciklista rátalált,

már alig volt benne élet.

A terepkerékpárosnál volt telefon, de a környéken nem volt térerő, ezért GPS nyomkövetőjének SOS-gombjával hívott segítséget.

Amíg megérkeztek a mentők, felállította a sátrát, és annak menedékében próbálta megitatni a

súlyosan kiszáradt és a napon megégett férfit.

Közben Randolph egyik kutyája is előkerült a bozótból. A másik kutyát, amely szintén túlélte a megpróbáltatást, a rendőrök találták meg az elakadt kocsinál, amelyet két nappal később helikopteres kutatással sikerült felfedezni.

Randolphot napokig ápolták kórházban, de jelenleg már otthonában lábadozik kutyáival együtt.

Quinones elmondta: nagyon örül, hogy sikerült ráakadnia Randolphra és segíteni tudott rajta. Még szerencse, hogy volt vészjelzős GPS nyomkövetője, mivel kiderült, hogy

a legközelebbi táborhely, ahol segítséget hívhatott volna, hatórányi biciklizésre volt attól a helytől,

ahol megtalálta a bajba jutott férfit.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!