Atlétika

2023.08.24. 20:28

Életre szóló élmény volt a budapesti vébé a salgótarjáni kötődésű gyaloglónak

Venyercsán Bence csütörtökön szerepelt a budapesti vébén, 35 kilométeres gyaloglásban.

Bakos László

Venyercsán Bencét is megviselte a nagy meleg

Forrás: MTI

Fotó: Derencsényi István

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Venyercsán Bence zöldkártyával indulhatott a hazai rendezésű atlétikai világbajnokságon. A sportággal Salgótarjánban ismerkedő atléta csütörtökön a gyaloglók 35 kilométeres számában 2;40:34 órás időeredménnyel a 30. helyen érkezett célba.

A hangulat nagyon jó volt, nagyszerű élmény volt hallani a magyar szurkolókat, a sok biztatást. Kifejezetten sok néző volt kint a korábbi versenyekhez képest, ahol részt vehettem eddig és ennek nagyon örültem mesélte portálunknak Bence.

A helyezésem a rajtlista alapján reálisnak mondható, viszont a meleg sokat kivett belőlem, titkon bíztam benne, hogy hazai közönség előtt sikerül új egyéni csúcsot elérnem. Ez sajnos nem így történt, pedig a felkészülésem alapján képes lehettem volna rá. Mindenesetre nagyon boldog vagyok, hogy részese lehettem a budapesti vébének és átélhettem, hogy mit jelent hazai pályán versenyezni értékelt a gyalogló nem sokkal a célba érkezését követően.

VENYERCSÁN Bence
Venyercsán Bence a férfi 35 kilométeres gyaloglás versenyében a budapesti atlétikai világbajnokságon az Andrássy úton 
Fotó: Hegedüs Róbert / Forrás: MTI

Édesapja volt a példa
Ahogyan arról korábban is írtunk, a nógrádi kötődésű sportoló az atlétikával, és ezen belül a gyaloglással a nógrádi megyeszékhelyen ismerkedett meg. Minden ott kezdődött el, hogy apukáját (a többszörös Eb és vb győztes vesetranszplantált gyalogló, Venyercsán László) elkísérte edzéseire a salgótarjáni salakos pályákra. Bence szerint a teljesítménytúrák is sokat számítottak a sport megszerettetésében, ami akkor nyilván szórakozás, hétvégi program volt, de ott szembesült először hosszabb távolságokkal, ahogy hegyről-hegyre túráztak a Salgótarján környéki erdőkben.

A budapesti atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!