sikeres záróvizsga

2019.07.05. 19:45

Oklevelet szereztek a salgótarjáni kampusz műszaki hallgatói

Az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar, valamint a Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhely átadta pénteken az okleveleket a műszaki mérnökasszisztens szakon végzett hallgatóinak.

Lászlók Judit

A képzést végül 5 tanuló végezte el. Az ünnepélyes átadásnak a képzési központ Milánó terme adott otthont.

– A műszaki felsőoktatási szakképzés 2017 szeptemberében indult, mérnökasszisztensi szakon. A hallgatók 2 évet – azaz 4 félévet – töltöttek el nálunk. Az első 3 félévben elméleti képzés zajlott a természettudományos alapozó tantárgyakkal, valamint szakmai tárgyakkal. Időközben az első év végén választottak specializációt és mindannyian a gépész szakirányt választották – mondta el portáluknak Székyné dr. Sztrémi Melinda, az intézmény igazgatója.

– A hallgatók gyakorlaton vettek részt a Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karon, ahol különböző méréseket végeztek, valamint a gépek kezelésével ismerkedtek. Az utolsó félévben pedig Salgótarjánban a partnervállalatainknál töltötték a szakmai gyakorlatukat. A záró dolgozatot a vállalattal közösen meghatározott témában írták, amely tartalmazta azt a kérdéskört is, amellyel ebben a félévben foglalkoztak. Ezt követően június 25-én mindannyian sikeres záróvizsgát tettek – tette hozzá.

A pénteki ünnepségen beszédet mondott Felde Imre, az Óbudai Egyetem Kutatási és Nemzetközi rektorhelyettese, és Koltai László, a Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar dékánja. Az eseményen részt vett még Fekete Zsolt, Salgótarján Megyei jogú Város polgármestere és Becsó Zsolt országgyűlési képviselő is.

Az ünnepségen megerősítették, hogy tovább folyatódik az együttműködés az Óbudai Egyetemmel.

– Az alapképzést 2018-ban indítottuk el 12 fő részvételével; ennek keretében a hallgatók hét félévet töltenek el nálunk. A Neumann János Informatikai Kar közreműködésével pedig mérnökinformatikusokat képzünk – mondta Székyné dr. Sztrémi Melinda.

Hozzátette: a következő tanévre az alapképzésre 76 fő jelentkezett, a felsőoktatási szakképzésre pedig 22. Miután kihirdetik a felvételi eredményeket, jön a pótfelvételi eljárás, ahol szintén meghirdetik mindkét szakot. Egyelőre ez a két képzés működik Salgótarjánban, de tervben van ezek bővítése, főleg gazdasági téren.

 

Ondrék Patrícia Margit

Ondrék Patrícia Margit, Salgótarján (21)

– Első csoportként nehéz dolgunk volt. Ráadásul nekem nem volt előképzettségem, hiszen érettségi után egyből ide jelentkeztem. Az órák magas színvonala, valamint a tanárok szakmai felkészültsége azonban átsegített minket ezeken a nehézségeken. A jövőre nézve pedig remek kilátásaink vannak.

Körmöczi Dávid

Körmöczi Dávid, Vizslás (23)

– Az elmúlt két év elég mozgalmas volt számunkra, hiszen sok újdonságot tanulhattunk. A kis létszámú csoport pedig előnyünkre vált, mivel a tanárok is jobban oda tudtak ránk figyelni. Ezáltal kiváló szakmai alapot kaptunk. Ezen felül olyan partnercégeknél, tölthettük el a szakmai gyakorlatot, amelyek esetlegesen foglalkoztathatják majd az itt végzett diákokat.

Mester Dániel

Mester Dániel, Salgótarján (21)

– Egyáltalán nem bántam meg, hogy ide jelentkeztem. Kiemelném, a kis csoportnak köszönhetően kialakult egyfajta családias hangulatot. Ráadásul Székyné dr. Sztrémi Melinda, igazgatónő nagyon sokat segített nekünk. Ezért is jelentkeztem az intézmény alapképzésére mérnökinformatikus szakra, és remélhetőleg ugyanitt folytathatom a tanulmányaimat tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!