állatkínzás

2019.04.08. 12:30

Gyomorforgató: zsákban dobták ki a kecskegidát egy salgótarjáni buszmegállóba

Egy megcsonkított kecskegida tetemét találták meg egy salgótarjáni buszmegállóban.

P.B.

Forrás: Shutterstock

Az esetet Lopatovszki Nikolett " target="_blank" rel="noopener">osztotta meg a közösségi médiában, aki azóta is keresi a brutális kegyetlenség elkövetőjét és bízik abban, hogy a környéken élők segítségére lesznek ebben. Mint mondta, amint elég információval rendelkezik majd, azonnal feljelentést tesz, de sajnos eddig nem történt semmilyen előrelépés.

Az ártatlan állatot egy zsákban találták meg
Fotó: Lopatovszki Nikolett

– Nem tudom mit árthatott szerencsétlen csöppség – mondta Nikolett, akitől megtudtuk, hogy az állat lábai a nyakához voltak kötözve, kibelezték, majd egy zsákban az egyik Eresztvényhez közeli buszmegállóban hagyták.

Fotó: Lopatovszki Nikolett

Hogy milyen büntetésre számíthat, aki ilyen bűncselekményt követ el? A Büntető Törvénykönyv 244. paragrafusa alapján akár két évet is kaphat az az elkövető, aki gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy az állattal szemben olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza, illetve ha állattartóként, háziasított emlősállatot vagy az ember környezetében tartott veszélyes állatot elűzi, elhagyja vagy kiteszi. Három évig terjed a szabadságvesztés, ha az illető különös szenvedést okoz az állatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!