Időközi választás

2018.08.13. 11:20

Összeállt az új pásztói testület: ők dolgoznak majd Farkas Attilával

Farkas Attila 106 szavazattal győzte le az eddigi polgármestert, Dömsödi Gábort az időközi választáson Pásztón.

nool.hu

A Fidesz-KDNP jelöltjeként Farkas Attila nyerte az időközi polgármesterválasztást Pásztón, a voksok 49,79 százalékával. A volt polgármester, Dömsödi Gábor nem sokkal maradt el tőle, a szavazatok 46,99 százalékát kapta. A harmadik jelölt, Plecskó Péter 3,22 százalékot szerzett meg.

Mint megtudtuk, Pásztón 7682 fő volt jogosult a szavazásra, ebből körülbelül a lakosok fele, 3838 fő (49,96 %) ment el leadni a voksát.

A polgármesterrel egy időben, képviselő-jelölteket is választottak vasárnap. A testület új tagjai: Dr. Kanyó Roland Richárd (Fidesz-KDNP), Veres Róbert (Fidesz-KDNP), Bodrogi István (Fidesz-KDNP), Kerekes Lóránt (Független), Zeke Tamás (Fidesz-KDNP), illetve hárman maradtak az előző testületből: Dr. Halász István (Fidesz-KDNP), Barna Tibor Józsefné (Fidesz-KDNP), Káposzta Csaba (Fidesz-KDNP).

Mint arról korábban beszámoltunk, április 12-én az akkori alpolgármester Farkas Attila javasolta Dömsödi Gábornak, hogy mondjon le polgármesteri tisztéségéről, ám miután ez nem történt meg, a testület április 26-án a testület feloszlatta magát, amely egyben azt is jelentette, hogy új választást kellett kiírni a településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!