Sport

2016.07.10. 05:33

Brit Nagydíj - Hamilton rajtol az élről

fenyvesi

A hazai közönség előtt szereplő világbajnoki címvédő Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a szombati időmérő edzést a Forma-1-es Brit Nagydíjon, amelynek vasárnapi futamát az első helyről kezdheti.

Silverstone. A 31 éves versenyzőnek ez pályafutása 55., idei hatodik pole pozíciója, Silverstone-ban negyedszer nyerte meg az időmérőt. Hamilton mellől csapattársa, a vb-pontversenyben vezető német Nico Rosberg rajtol, míg a harmadik pozícióból Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája vág neki a futamnak.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] A címvédő Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője integet, miután megnyerte a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Brit Nagydíjának időmérő edzését az angliai Silverstone-ban 2016. július 9-én, a futam előtti napon. (MTI/EPA/Valdrin Xhemaj)[/caption]

A négyszeres vb-győztes Sebastian Vettel, a Ferrari német versenyzője hatodik lett az időmérőn, de öthelyes rajtbüntetése miatt csak a 11. rajtkockából kezdi majd meg a versenyt. Marcus Ericsson, a Sauber svéd pilótája nagyot bukott a délelőtti harmadik szabadedzésen, s bár nem sérült meg komolyan, a kvalifikációt ki kellett hagynia, s egyelőre kérdéses, hogy indulhat-e a futamon. Az 52 körös Brit Nagydíj vasárnap 14 órakor kezdődik.

A teljes rajtsorrend:

1. sor: Lewis Hamilton (brit, Mercedes) Nico Rosberg (német, Mercedes) 2. sor: Max Verstappen (holland, Red Bull) Daniel Ricciardo (ausztrál, Red Bull) 3. sor: Kimi Räikkönen (finn, Ferrari) Valtteri Bottas (finn, Williams) 4. sor: Nico Hülkenberg (német, Force India) Carlos Sainz Jr. (spanyol, Toro Rosso) 5. sor: Fernando Alonso (spanyol, McLaren) Sergio Perez (mexikói, Force India) 6. sor: Sebastian Vettel (német, Ferrari) Felipe Massa (brazil, Williams) 7. sor: Romain Grosjean (francia, Haas) Esteban Gutierrez (mexikói, Haas) 8. sor: Danyiil Kvjat (orosz, Toro Rosso) Kevin Magnussen (dán, Renault) 9. sor: Jenson Button (brit, McLaren) Jolyon Palmer (brit, Renault) 10. sor: Rio Haryanto (indonéziai, Manor) Pascal Wehrlein (német, Manor) 11. sor: Felipe Nasr (brazil, Sauber) Marcus Ericsson (svéd, Sauber)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!