Beruházás

2023.01.07. 20:09

Elhasználódott a belterületi út Sóshartyánban, támogatásból újítják fel

Kátyúmentessé válhat a település Dankó útja a helyi önkormányzat nyertes pályázata segítségével.

Tóth Gabriella, a község polgármestere elmondta: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz kiírásán sikeresen szerepeltek, így több mint 56 millió forintos támogatást fordíthatnak a falu belterületi úthálózatának fejlesztésére.

– Igyekszünk fontossági sorrendben rendbe tenni az útjainkat, így például közel két évvel ezelőtt a Petőfi utca esett át korszerűsítésen, míg következő lépésként a Dankó utcát érinti majd a felújítás. Ez utóbbi út a településünk déli részén található, a burkolata nagyon elhasználódott az évek során, kátyúk keletkeztek rajta, egyes szakaszain meg is süllyedt. Emiatt a megrongálódott részeken kiegyenlítő és aszfalt záróréteget visznek fel a szakemberek, míg az erősen tönkrement szakaszokon magát a pályaszerkezetet is cserélik majd – fejtette ki Tóth Gabriella, aki emellett arra is rámutatott, hogy a beruházás jelenleg a szerződéskötés fázisban tart, így a kivitelezést várhatóan tavasszal kezdhetik majd el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!