Ellenőrzések

2022.09.04. 17:18

Élelmiszerüzletekben vizsgálódik jövő héten a NAV Nógrád megyében

Szeptember 5. és 9. között a megye számos helyszínén felbukkanhatnak az ellenőrök az élelmiszerüzletekben.

Nool

Forrás: Shutterstock | Illusztráció

Élelmiszerüzletekben tart helyszíni ellenőrzéseket szeptember 5. és 9. között a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága. Közleményük szerint hétfőn a Rétsági járás, kedden a Pásztói járás, szerdán a Salgótarjáni járás területén bukkanhatnak fel a revizorok, míg csütörtökön a Balassagyarmati járás, pénteken pedig a Szécsényi járás területe lesz a célkeresztben.

Az ellenőrök az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét fogják elsősorban vizsgálni, de ellenőrzik majd az online pénztárgépekhez kapcsolódóan a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetve a megfelelő áfakulcs használatát is. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága felhívta a figyelmet, hogy a tervezetten túl az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb területein is végezhetnek vizsgálatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!