Foglalkozások

2022.08.02. 07:21

Mozgalmasan telik a nyár a nógrádszakáli óvodában

A faluban a nyári időszakban is igénylik a szülők az óvodai ellátást, így a gyermekek létszáma nem igazán változott. Az év közben tartott kötött foglalkozások ilyenkor háttérbe szorulnak, s helyettük a játék, a kirándulás, a sport kerül előtérbe.

Sz. F.

Nemrégiben Szécsényben jártak a gyerekek, a Nosztalgia Múzeumban gokartoztak 

Forrás: Nool

Fotó: Szenogádi Ferenc

– Gyümölcs- és környezetvédelmi napokat tartunk. Viszont a fejlesztő foglalkozások a nyári időszakban sem maradnak el. Gyakran járunk Szécsénybe, voltunk a játszótéren, a Várkertben, a Kubinyi Ferenc Múzeumban, színházi előadásokon, a napokban pedig a Nosztalgia Múzeumban tettünk kirándulást – mondta Kovács Bernadett, a nógrádszakáli Játék Óvoda vezetője, hozzátéve, hogy a múzeum udvarán előkerültek a gokartok, s az egyéb játékok is, amelyekkel kellemesen töltötték idejüket az apróságok.

A vezető óvónő az intézmény életéről elmondta, hogy két csoportban, 43 gyermekkel négy óvodapedagógus és két dajka foglalkozik. A pedagógusok között megemlítette Havasiné Földi Zsuzsannát, aki hosszú ideig Szécsényben volt vezető óvónő, s most mint nyugdíjas Nógrádszakálban dolgozik. A létszámuk szeptembertől emelkedik, hat gyermek ballagott el, s 16 új óvodás iratkozott be. A Máltai Szeretetszolgálattal jó a kapcsolatuk, több foglakozásukat is finanszírozzák: anyanyelvi fejlesztés, néptánc, ami most roma hagyományőrzéssel, gyógytestneveléssel, iskolára való felkészítéssel is kiegészül. Az óvoda fő profilja közé tartozik a természetismeret. Kihasználják, hogy az Ipoly partján található az intézmény, amely madárbarát óvoda is egyben. Ahogyan azt a vezető óvónő mondta, a pozitív pedagógiai foglakozásokra helyezik a hangsúlyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!