Fejlesztés

2022.07.06. 21:00

Új falugondnoki busz járja Szilaspogony útjait

Veres Edina

Megérkezett a településre az új falugondnoki busz, de emellett több más fejlesztés is zajlik jelenleg a községben a Magyar Falu Programnak köszönhetően. Bódi Józsefné, a falu polgármestere elmondta: az új jármű beszerzésére csaknem 15 millió forintos támogatást nyertek a programban.

– A falugondnoki szolgálatot kiszolgáló új buszt már átvehettük, míg a régebbit egy határon túli település fogja megkapni. Ezentúl közel másfél millió forintos támogatásból szerezhettünk be a közterületek karbantartásához eszközöket, így például ágaprítót, mulcsozó gépet, sószórót és egy nagy teljesítményű bozótvágót. A berendezések egy részét már megvásároltuk, míg a maradékot várhatóan a közeljövőben vehetjük át – mondta Bódi Józsefné.

Hozzátette: az óvoda kerítését egy hárommillió forintot meghaladó összegű – szintén pályázati – forrásból tudják lecserélni. A munkálatokat a szakemberek az óvodai szünetben fogják elvégezni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!