Foglalkozások

2022.06.22. 13:00

Hasznosan telik az idő a nógrádmegyeri közösségi színtérben

Egyre inkább élettel telik meg a Nógrádmegyeri Radics István Közösségi Színtér.

Sz. F.

Királyné Mulyad Klaudia közművelődési munkatársként dolgozik a házban, ő irányítja az intézmény életét. Korábban már dolgozott itt, de közben visszaült az iskolapadba, és elvégezte a közművelődési szakember képzést. Minden korosztállyal tartja a kapcsolatot, különböző programokat szervez részükre. Itt tartja foglalkozásait a Géczy Ernőné által vezetett nyugdíjasklub, de jó kapcsolatot alakítottak ki az óvodával és az általános iskolával is. A gyermekek részére különböző szakköri foglalkozásokat tartanak. A felnőtteket is iparkodik bevonni a ház életébe. 

A Nemzeti Művészeti Intézet támogatásával „Tudásunkkal kézen fogva a közösségünkért” program keretében lehetőséget kaptak vesszőfonó szakkör szervezésére. Antal Ferencné nyugdíjas pedagógus szakmai segítséget nyújt a csoportnak. A vesszőfonók heti rendszerességgel találkoznak a közösségi térben, hogy minél jobban elsajátítsák a vesszőfonás fortélyait. 

A házban működik a Balassi Bálint Megyei Könyvtár Tagkönyvtára, ahol 3700 kötet között válogathatnak az olvasók. Szépirodalmi művek, szakirodalom, verseskötetek, mesekönyvek állnak az olvasók rendelkezésére. A könyvtár törzsállománya mellett a megyei könyvtár fokozatosan cseréli a műveket. Az itt adódó feladatok ellátása is Királyné Mulyad Klaudia munkájához tartozik. A gyermekek részére különböző könyvtári foglalkozásokat szervez, amelyek keretében a gyermekek közelebb kerülnek a könyvekhez, megszeretik az olvasást, megismerik a könyvtár életét. Királyné Mulyad Klaudia úgy látja, az idősebb korosztály és a fiatalok látogatják gyakrabban az intézményt.
 

Királyné Mulyad Klaudia közművelődési munkatársként dolgozik a házban 
A Szerző felvétele

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!