Előadás

2022.06.08. 21:00

Bemutatták Salgótarján klímastratégiáját az érdeklődőknek

G. E.

Salgótarján önkormányzata a legutóbbi közgyűlésen fogadta el a helyi klímastratégiát, ami 20 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatásból készült el. Az intézkedési tervet a közelmúltban két rendezvényen is bemutatták az érdeklődőknek. A stratégiát kidolgozó szakértők részletesen ismertették annak fejezeteit, beszámoltak a projekt részleteiről, felsorolva az eddigi eseményeket és az elért eredményeket. A társadalmi egyeztetés során a lakosság részéről érkező javaslatokat is beépítették a végső változatba. 

Az új városi klímastratégiát kedden a Belvárosi Nőklubban is bemutatták az érdeklődőknek. A rendezvény résztvevői megismerkedhettek a helyi klímavédelem kihívásaival és lehetőségeivel. A szemléletformáló programsorozat állomásain mindenkinek lehetősége volt elmondani véleményét, javaslatát, és feltehették kérdéseiket a tervet kidolgozó szakembereknek. Az érdeklődők gyakorlati tanácsokat is kaptak a mindennapokban megvalósítható környezetkímélő megoldásokról. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!