Környezet

2022.05.17. 19:00

Öt fafajtával gazdagodott a község, szépítik Vanyarcot

Fákat ültettek a kö­zelmúltban a településen – közölte Szabó Sándor, a falu alpolgármestere a közösségi oldalon. Mint arról a község vezetője beszámolt, az önkormányzat még 2021-ben sikeresen pályázott a Településfásítási Programban, amelynek köszönhetően harminc darab fát ültethettek el Vanyarcon.

N. O.

Az alpolgármester hozzátette, hogy öt különböző helyszín, így a Millenniumi Emlékpark, a Szociális Konyha, a Kastélykert, a Kossuth úti játszótér, valamint a Takarékszövetkezet melletti terület kaphat új fát. 

Szabó Sándor arra is kitért, hogy összesen öt fafajtával gazdagodott ezáltal a település, így királydióval, juharral, közönséges nyírrel, csertölggyel, valamint kőrissel, amelyeket a napokban ültettek el a kijelölt helyszíneken. 

– Nagyon jónak találom a fásítási programot, hiszen ezáltal nemcsak szebb lesz a település, de a természet megóvásáért is sokat tehetünk – fejtette ki Szabó Sándor, aki azt is hozzáfűzte, hogy a faluban nagy hangsúlyt fektetnek a környezetvédelemre, és a helyiek is e szerint élik a mindennapjaikat. 
 

 

Címkék#fásítás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!