Kirándulás

2022.04.12. 17:00

Az országházat és a repülőteret is megnézhették a gyarmati gyerekek

A Lamenda Alapítvány korábban sikeresen szerepelt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program egyik felhívásán. Vartik Melinda kuratóriumi elnök elmondta, hogy ennek köszönhetően március végén budapesti kirándulást szerveztek 42 balassagyarmati gyermek részére.

L. J.

Izgalmas programokkal kedveskedett az alapítvány a gyerekeknek

Forrás: Beküldött fotó

– Balla Mihály országgyűlési képviselő segítségével meglátogathattuk az Országházat, ahol a gyermekek megismerték annak felépítését, és megtekinthették az őrségváltást a Szent Korona mellett. Ellátogattunk az Aeroparkba is, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B termináljába. Megtekintették az egyik kifutópályát, a tűzoltóbázist, a radarokat, a hangárokat, a teheráru-forgalmat, valamint a terminálok légi oldalát is – mondta Vartik Melinda, aki szerint a gyermekek nagyon élvezték a programot. 


Az alapítvány kuratóriumi elnöke kifejtette, hogy az elmúlt időszakban először csatlakoztak a Földrajz Éjszakája programsorozathoz is. A 2017-ben elindított, időközben egyre nagyobb ismertségnek örvendő Night of Geography fő célja a földrajztudomány népszerűsítése. Az előbb európai léptékűvé fejlődő, majd a Nemzetközi Földrajzi Unió (IGU) révén világméretűvé terebélyesedő rendezvényhez az évek alatt egyre több ország, város és intézmény csatlakozott, illetve több ezer érdeklődő vesz részt a programjaikon. 
– A napokban megtartott rendezvényünkön ehhez kapcsolódva földrajzi és természetismereteket bővítő társasjátékokkal, kvízekkel, totókkal vártunk minden gyereket, illetve szülőt a családi bölcsődénkben. Ezenkívül Olexa Miklós, az Ipoly Túra Egyesület elnöke tartott előadást az Ipoly Túrarendszerről, valamint a kerékpáros túrákról – mondta Vartik Melinda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!