Közösség

2022.04.09. 20:29

Aktivizálódik az idősek népfőiskolája Salgótarjánban

Az elmúlt bő két esztendőben – mint az élet minden területén – a civil szervezetek életére, tevékenységére is kedvezőtlenül hatottak a vírusjárvány hatásai. Redukálni kellett a programokat, s nem egyről végleg le kellett mondaniuk.

Cs. B.

A veszély csökkenése, a fokozatos nyitás azonban immár reményekkel tölti el e közösségeket is, s nemcsak tervezik, de részben már el is kezdték tevékenységüket. Így van ez a Sréter Ferenc Népfőiskola Egyesület esetében is, amely egy lelkészről, e mozgalom egyik előfutáráról kapta a nevét. Az egyesület alapító elnöke 1993-ban Nagy Ferencné volt, aki nagy lelkesedéssel, számos kezdeményezéssel végezte a vezetői munkát. 

A néhány évvel ezelőtt bekövetkezett halálát követően Pántya Anitát választotta a közösségvezetővé, aki ugyancsak eredményesen tevékenykedik tisztségében. 

Az elnök elmondta, hogy ebben a naptári évben háromszor találkoztak. Első alkalommal a rendőrséggel közösen emlékeztek meg az áldozatok napjáról, aztán tettek egy kirándulást Somoskőre, ahol a várat és a vadasparkot tekintették meg. A múlt héten a már állandó otthonuknak tekintett József Attila Művelődési Központban találkoztak, és megbeszélték a várható programokat. Változást jelent, hogy az eddigi heti foglalkozásokat a jövőben kéthetenkénti találkozások váltják fel. 

Ezek egyikén kirándulnak például Budapestre, Hollókőre, Garábra. A másik programpont egy-egy előadás lesz. Az is biztosnak látszik, hogy a jövő héten ellátogatnak a helyi Dornyay Béla Múzeumba, ahol sok értékes látnivaló és szakszerű kommentálás vár rájuk. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!