Közbiztonság

2022.03.10. 09:00

Kamerákkal figyelik a közterületeket Csécsén

Csécse önkormányzata közel 3 millió forint uniós támogatást nyert települési térfigyelő kamerarendszer kiépítésére, melynek munkálatai az elmúlt év decemberében kezdődtek.

Gulyás Edina

A faluban korábban nem működött hasonló rendszer, kiépítése lakossági igényként fogalmazódott meg közmeghallgatáson.  Csécsén az elmúlt években az áthaladó gépjárműforgalom esetében a gyorshajtás, a sofőrök más szabálytalanságai okoztak gondot. A házalók jelenléte is indokolta a kamerák kihelyezését, arra is volt példa, hogy a közterületeken elhelyezett különböző eszközöket éjszakánként megrongálták– tájékoztatta hírportálunkat Barna István polgármester. 

– A közoktatási intézményekbe Ecsegről, Szarvasgedéről, Jobbágyiból, Mátraszőlősről és Pásztóról is érkeznek gyerekek, akik a szülőkkel és a Volánbusz Zrt. által indított iskolabusszal közlekednek. A testi épségük megóvása és a balesetmentes közlekedés szintén kamera elhelyezését tette szükségessé az óvoda udvarában – tette hozzá.

Mint mondta, hat darab térfigyelő eszköz telepítése valósul meg a Rákóczi út mentén a temető, az óvoda, a polgármesteri hivatal és a nemzetiségi iroda épületein és az ingatlanok területén. 

A megfigyelő központ a polgármesteri hivatal épületében kapott helyet. A rendszer működése az elkövetkező években jelentősen hozzájárul a lakosság szubjektív biztonságérzetének növeléséhez, a közösségi élet feltételeinek és a település közbiztonságának javításához. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!