Környezetvédelem

2022.03.19. 11:00

Immár a bátonyterenyeiek is leadhatják a használt sütőolajat

Bátonyterenye Város Önkormányzata is csatlakozott a CseppetSem! programhoz, így a városban már két helyszínen is leadhatják a háztartásokban keletkező használt sütőolajat, sütőzsiradékot, valamint kókusz- és pálmaolajat.

Nool

Az önkormányzat azt kéri, hogy az anyagokat ne öntve, hanem lezárt csomagolásban (műanyag palack vagy befőttesüveg) helyezzék a gyűjtőbe. 

A használt sütőolaj a környezetbe jutva hatalmas károkat okoz: egyetlen liter sütőolaj egymillió liter vizet tesz fogyasztásra alkalmatlanná. A csatornarendszerbe jutva dugulást okoz, leterheli a szennyvíztisztítót. A takarmányba keverve a rákkeltő anyagok visszajutnak a táplálékláncba, elégetve is rákkeltő anyagok jutnak a levegőbe. Közös érdekünk, hogy szelektíven gyűjtsük ezen anyagokat, melyek 100%-ban újrahasznosíthatók. Védjük együtt környezetünket és gyermekeink jövőjét!  – írja közösségi oldalán közzétett bejegyzésében Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármestere.

 

A gyűjtőpontok Nagybátonyban a Penny Market mellett (Kossuth Lajos utca 8.) és Kisterenyén a COOP-nál (Madách út 6.) találhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!