Előadás

2022.01.29. 20:00

Önkénteseik számára tartottak képzést az Ipoly-völgyi Különleges Mentők

Szokolyán és a Nagy-Hideg-hegyi Túraközpontban tartottunk képzést az Ipoly-völgyi Különleges Mentők tagjai, valamint a börzsönyi mentési feladatokba bekapcsolódó önkénteseik számára a közelmúltban.

Nool

A kétnapos rendezvényen először az egyesület mentőtiszt tagtársnője tartott előadást a betegellátás legfontosabb ismereteiről, majd pedig képzett elsősegély-oktató irányításával átismételték az újraélesztés elméleti és gyakorlati ismereteit. 

Mentőápoló tagtársaink vezetésével a kimentés és a betegmozgatás módszereit gyakoroltuk, illetve a járműveinkre málházott mentőtáskák felszereléseivel, azok használatával ismerkedtünk. 

− írják az egyesület Facebook oldalán.

Vendégelőadóként a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője mutatta be a szolgálat működését, a közelmúltban történt, legemlékezetesebb bevetéseit és a nemrég készenlétbe állított, legújabb gépkocsiját. Vasárnap a börzsönyi önkéntesek számára tartottak gyakorlatot Királyrét közelében az erdőben, ahol mentőtiszt és mentőápolók segítségével gyakorolták a terepen történő betegellátást és a sérültek kimentését. A képzés lebonyolításához  a Visegrádi Alap (International Visegrad Fund) nyújtott támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában