Oktatás

2022.01.26. 09:00

Gazdaságosabban működik majd a gyarmati iskola

Elkészült a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum (NMSZC) Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola Hétvezér utcai épületének teljes tetőtér-beépítése. Az NMSZC vezetése a napokban épületbejárást tartott, és kezdeményezte az illetékes építésügyi hatóságnál a használatbavételi engedély kiadatását.

L. J.

 A beruházással az intézmény főépületében korszerű tantermekben biztosíthatja összes diákjának az oktatást. 

Az NMSZC portálunknak eljuttatott közleményében azt írja, hogy az intézmény évek óta két, egymástól távoli helyszínen, a Hétvezér utcai főépületében és a tanintézet telephelyén, az egykori vármegyeházán végzi oktató-nevelő munkáját. Azzal, hogy egy bővített, korszerűsített épületbe kerül az oktatás, jelentős költségmegtakarítás érhető el, kiváltva az intézmény jelenleg gazdaságtalanul működő telephelyét. A változással az oktatóknak és a tanulóknak is kényelmesebbé válik a mindennapi élet, az összetartást is erősíti az összevonás. 

– A beruházás pénzügyi hátterét az NMSZC központi költségvetése, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal, az Innovációs és Technológiai Minisztérium biztosította – közölte Gembiczki Ferenc, az NMSZC kancellárja. Hozzátette: a mintegy kétéves előkészítés, tervezési, engedélyeztetési és közbeszerzési eljárást követőn kezdődhetett el a kivitelezési munka. Az iskola Hétvezér utcai telephelyén az oktatási épület tetőterét teljes egészében beépíttették és abban tantermeket, vizesblokkokat, irodákat és közösségi teret alakítottak ki. A beruházás első lépéseként egy 120 centiméteres térdfalat, betonkoszorút és új tetőhéjazatot, majd egy új lépcsősort is kapott az épület. A 322,7 millió forintos támogatást 138 millióval egészítette ki az NMSZC. 

A modern épületrészben a napokban bejárást tartott Gembiczki Ferenc, az NMSZC kancellárja, Baranyi Zoltán, az NMSZC főigazgatója, Tarnóczi Csilla, az NMSZC gazdasági vezetője és Laczkó Zoltán, a beruházást felügyelő munkatárs. A megújult intézményt Zérczi Miklós, az iskola igazgatója és Tamás József, a technikum gazdasági vezetője mutatta be. Az iskola új berendezései és bútorai az elkövetkező hetekben érkeznek meg. 

 

 

Címkék#oktatás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!