Szalmatercs/Ságújfalu

2021.11.13. 15:00

Piaccal és zenével segítik a helyieket

Szűkebb hazánk 15 települése csatlakozott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által irányított felzárkóztató programhoz, amellyel a nehéz sorban élők számára keresik a kiutat.

G. E.

A Beer Miklós nyugalmazott váci megyés püspök által vezetett Szent Ferenc Szegényei Alapítvány eddig Ságújfaluban, idén júliustól pedig már Szalmatercsen is irányítja a szeretetszolgálat programját. Az utóbbi helyszínen első lépésként egy termelői piacot alakítottak ki egy, az önkormányzat által biztosított területen. A térkövezett és felújított helyszínen négy, egyenként hat négyzetméteres, fatetős stand áll rendelkezésre.

– Első alkalommal október elején szerveztünk itt vásárt, amelyen elsősorban nógrádi őstermelők kínálták a portékáikat. A nagy érdeklődésre való tekintettel a közelmúltban újabb piacot rendeztünk. Ezúttal mézet, hentesárut, sajtot, savanyúságot, virágot és fonott kosarakat is vásárolhattak az idelátogatók, azonban használtruha-börze is várta az érdeklődőket – tájékoztatott Dálnoki Gábor, a szervezet munkatársa. A jövőben is rendszeresen nyitva áll majd az árusítóhely, ahová a helyi termelőket és a háztáji termékek iránt rajongó vásárlókat egyaránt várják.

Dálnoki Gábor arra is kitért, hogy a program általuk koordinált másik helyszínén, Ságújfaluban Berki László hegedűművész, a Máltai Szeretetszolgálat Szimfónia programjának vezetőtanára a ­napokban tartotta meg első óráit az alapítvány jelenlétházában. Az érdeklődő gyermekek a húrokkal ismerkedhettek­.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!