környezetkímélés

2021.11.16. 19:00

Karancslapujtőn is gyűjtik a használt sütőolajat

A Biotrans Kft. lakossági használtsütőolaj -begyűjtési programot szervez, amely a CseppetSem! nevet viseli.

G. K.

Bevezetésének oka, hogy bár az elmúlt évtizedben történtek lépések a környezetet és az épített infrastruktúrát súlyosan szennyező anyagok szelektív gyűjtésének elindítására, de azt szinte csak a kiemelkedően környezettudatos polgárok veszik igénybe.

Ezért a „CseppetSem!” rendszer célja az, hogy minél több önkormányzat, áruházlánc létesítsen a területén használtsütőolaj-gyűjtő­pontokat, hogy a lakosságnak minél kisebb erőfeszítésébe teljen az, hogy környezetbarát módon helyezze el ezt a hulladékot. A helyi önkormányzat is csatlakozott a programhoz. A rendszer előnye, hogy a használt sütőolajat és sütőzsiradékot nem a gyűjtőedénybe kell önteni, hanem PET-palackba vagy befőttesüvegbe kell behelyezni. Mindemellett a hulladékot a gyűjtő cseréjével szállítják el az egyszerű ürítés helyett.

A gyűjtőedényt a Szabadság út 3. szám alatti területre helyezték el, ahová a nap bármelyik szakaszában betehető a használt sütőolaj.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!