Balassagyarmat

2021.11.15. 13:00

Ifjú polgárőrként figyelik a rendet

Tizenöt éve alakult meg a polgárőr ifjak csoportja a Kiss Árpád Általános Iskolában. A jubileum alkalmából tartottak vetélkedőkkel összevont ünnepséget az intézményben.

H. H.

A délelőtti megnyitón Gálné Percze Katalin jelenlegi és Görög Imréné nyugalmazott igazgató tekintett vissza az elmúlt másfél évtizedre, kiemelve, hogy 2006-ban Demeter Gábor tanár kezdeményezésére indult el a mozgalom, és ma már rendkívül sokrétű a felső tagozatos diákok tevékenysége.

Példának okáért nem kell iskolaőrt sem alkalmazniuk, mert ezt a feladatot is ellátják a gyerekek azon túl, hogy reggel a környékbeli gyalogátkelőhelyeknél is szolgálatot teljesítenek.

Vass Miklós, a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke hozzátette, a balassagyarmati fiatalok önkéntes munkája országos szinten példamutató, hiszen az országos szövetség most indítja el az általános iskolások Apró Polgárőr Mozgalmát, amihez a Kiss Árpád tanulói tapasztalatokat adhatnak. A megyei elnök két kerékpárt adott át a diákoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!