termelői piac

2021.09.08. 13:00

Termelői piaccal várják az árusokat Szalmatercsen

Szűkebb hazánk hét településén indult el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által irányított felzárkóztató program, amellyel a nehéz sorban élők számára keresik a kiutat.

G. E.

A programhoz idén júliustól újabb nyolc Nógrád megyei község csatlakozott. A Beer Miklós nyugalmazott váci megyés püspök által vezetett Szent Ferenc Szegényei Alapítvány eddig Ságújfaluban irányította a szeretetszolgálat programját. Egyebek mellett Jelenlétházat építettek, szakemberek közreműködésével igyekeznek segítő kezet nyújtani a rászorulóknak.

Az alapítvány júliustól már Szalmatercset is a szárnyai alá vette. Itt első lépésként egy őstermelő piac kialakítását szeretnék megvalósítani.

– Elsősorban nógrádi őstermelők jelentkezését várjuk az alapítvány által szervezett szalmatercsi termelői piacra, melyet első alkalommal október 2-án, szombaton tartunk meg – tájékoztatott Dálnoki Gábor, a szervezet munkatársa. – A nyitást követően kétheti, de igény esetén heti rendszerességgel szerveznénk meg a vásárokat, amelyre a termelőket és a háztáji termékek iránt érdeklődő vásárlókat is várjuk.

Mint mondta, térkövezett és felújított helyszínen négy, egyenként hat négyzetméteres, fatetős stand is rendelkezésre áll. Az önkormányzat az első piaci napon valamennyi, előzetesen jelentkező termelő számára térítésmentesen biztosítja az árusítóhelyet. Az őstermelők szeptember 26-ig jelentkezhetnek az alapítványnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!