felújítás

2021.06.08. 13:00

Mezítláb taposhatnak Nógrád új parkjában

A Nógrádi Napraforgó Egyesület nyertes pályázatának és a helyi önkormányzat támogatásának köszönhetően nemrégiben mezítlábas taposópark épült a településen.

L. J.

– Egyesületünk tagjainak összetétele igen széles körű, ugyanis vannak köztük idősebbek, fiatalabbak és nagycsaládosok is. Utóbbiak részéről érkezett az a különleges ötlet, hogy jó lenne egy mezítlábas taposóparkot kialakítani a faluban. Ezért jelentkeztünk a Váci Cementgyár pályázatára, és sikeresen elnyertünk egymillió forintot ennek megvalósítására – mondta Nyilas Kálmánné, az egyesület korábbi elnöke.

Ciuleacné Drajkó Adrienn alpolgármester hozzátette, hogy a létesítménynek az önkormányzat biztosította a helyszínt, valamint háromszázezer forinttal támogatták a projekt létrejöttét. Az 1,3 millió forint fedezte az anyagköltséget, a park építési munkálatait, amit azonban a tagok és az egyesületet támogató helyi lakosság egy éven át végzett.

– A negyvennégy méter hosszú taposóparkban különböző felületeken mezítláb kell végigmenni. Ezek között megtalálható több minőségű kő, kavics, valamint homok, műfű, fa, tégla, sőt még meggymag is. Miközben végigsétálunk rajta, az anyagok masszírozzák a talpat, így javítja az egyensúlyt – mondta Kancsár Erika, az egyesület jelenlegi elnöke.

Az érintett területen található még két kiülő, egy szerelemlakat-állvány és egy homokozó is. Az egyesület tervei között szerepel egy bográcsozó kialakítása és egy kültéri pingpongasztal beszerzése.

Emellett szeretnék kis táblákkal megjelölni az itt található gyógynövényeket azért, hogy a gyermekek minél jobban megismerhessék őket. Bár még a hivatalos átadóünnepséget nem tartották meg, a helyiek már birtokba vették a parkot, amely a jövőben közösségi térként fog funkcionálni.

Címkék#nógrád

Ezek is érdekelhetik