Karancsberény

2021.06.08. 15:00

Megragadják az előnyökkel járó lehetőségeket

Lehoczkiné Csombor Erika Tünde a 2019-es önkormányzati választást követően került a falu élére. Akkor a polgármester legfőbb céljául az addig is fejlett község további építését, szépítését, illetve az ott lakók életének szebbé tételét tűzte ki. Elmondása szerint azóta is folyamatosan ezért dolgozik.

G. K.

– Mivel Karancsberény kistelepülés, ezért az anyagi helyzetünk eléggé korlátozott. Éppen ezért próbálunk minden olyan lehetőséget megragadni, amely a falu előnyére válik – mondta Lehoczkiné Csombor Erika Tünde.

A polgármester hozzátette: jelenleg a közösségi ház belső felújítása van folyamatban, továbbá a közelmúltban fejeződött be az orvosi rendelő modernebbé tétele. A tervek között szerepel egy járdaépítés is, az önkormányzat belső udvarától egészen a temetőig. Erre is megnyerték már a szükséges összeget.

– Az elmúlt időszakban több pályázatot is benyújtottunk, amelyek, ha pozitív elbírálásban részesülnek, akkor meg tudjuk valósítani a polgármesteri hivatal belső felújítását, néhány út is járhatóbb lesz, valamint modernebbé válhat a játszótér. Ezenkívül a település egy falubusszal gazdagodna, illetve az orvosi rendelő homlokzati és lábazati szigetelése is megtörténhetne. Mindezeken túl a felelős állattartás elősegítésének támogatására is szeretnénk majd beadni pályázatot – hangsúlyozta Lehoczkiné Csombor Erika Tünde.

A település önkormányzata elkötelezett a környezetvédelem iránt. Ezért a hivatal udvarán elhelyeztek egy használt sütőolaj és zsiradék gyűjtésére alkalmas, 240 literes kukát. Ezenkívül a közterületi eszközeiket is le szeretnék cserélni. Tavaly a Magyar Falu Programban már több akkumulátoros gépet is sikerült beszerezniük a régi benzinesek helyett. Idén is adtak be pályázatot a motoros fűkaszák lecserélésére. Ennek apropóján egy közterületi eszközbemutatót is tartottak a közelmúltban.

– A falu nevében is szeretném megköszönni az eddigi támogatásokat, amelyek szeretett településünk élhetőbbé tételét szolgálják, és bízunk a beadott pályázatok sikerességében is – emelte ki a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!