PR tartalom

2024.02.19. 11:01

Kiválóan kommunikálsz és könnyen szót értesz másokkal? Helyezkedj el értékesítőként Budaörsön!

Az értékesítői munkakörök meglehetősen széles palettán kínálnak elhelyezkedési lehetőségeket országszerte, így természetesen Budaörsön is. A pozíció előnye, hogy sokak számára elérhető lehet, különösen azok indulnak jó esélyekkel, akik kiváló kommunikációs és kapcsolatteremtő képeségekkel rendelkeznek. Mutatjuk, ezenkívül mit szükséges még tudni ezen állásokról!

PR cikk

Értékesítő állás Budaörs - BudaorsAllas.hu

Forrás: freepik.com

Az értékesítői pozíciók leggyakoribb feladatai

Az értékesítői munkakörök betöltői több kiemelten fontos feladatot is ellátnak az értékesítési folyamatok során. Ebbe többek között olyan tevékenységek értendőek bele, mint a következőkben felsoroltak:

  • Ügyfélkapcsolatok építése és fenntartása: Az értékesítők munkájának egyik legalapvetőbb célja az új ügyfelek megszerzése, illetve a már meglévőkkel való kapcsolattartás, a velük való együttműködés. 
  • Termékek és/vagy szolgáltatások értékesítése: A munka gerincét természetesen maga az értékesítési folyamatok ellátása jelenti, amelynek során az értékesítők bemutatják az adott terméket és/vagy szolgálatást, elkészítik az árajánlatot, és sikeres egyezség esetén szerződést kötnek. 
  • Piackutatás: A feladatkörnek némi kutatómunka is a részét képezi, az értékesítőknek ugyanis piaci információkat és ügyfél-visszajelzéseket is gyűjteniük kell, hisz ily módon jelentősen hozzájárulhatnak az értékesítési folyamatok javításához. 
  • Értékesítői célok elérése: A munkájukat jellemzően különböző értékesítési célok és kitűzött célszámok határozzák meg, amelyek teljesítése és elérése vállalati és a saját anyagi szempontjaikat tekintve is fontos. 
  • Együttműködés más csapatokkal: Az értékesítők mindemellett rendszeresen kommunikálnak és együttműködnek a cégen belül más csapatokkal, különös tekintettel például a marketinges, ügyfélszolgálatos vagy a termékfejlesztési csapatra.

Elérhető értékesítői álláslehetőségek Budaörsön

Az értékesítői álláslehetőségek meglehetősen gyakori szereplői a budaörsi és a környékbeli álláskínálatnak. Ezt megerősíti a Budaörs állás weboldala is, ahol éppen a napokban is elérhetővé vált egy értékesítői-eladói munkakör. A pozíciót egy festék-kereskedelem hirdeti, ahol a korábban említett értkesítői feladatokon túl, például a rendelések összekészítése és csomagolása, az árukészlet utántöltése, illetve a különböző akciók lebonyolítása is részét képezi a munkakörnek. 

Emellett pedig egyéb értékesítői és eladói állások is rendszerint feltűnnek a portál felületén, ami jó eséllyel érdekes lehet azok számára, akik kereskedelmi területen helyezkednének el. Persze az értékesítői szakma több feltételt is támaszt a pályázók felé. Ezek egyike a legalább középfokú végzettség megléte, illetve a felhasználói szintű számítógépes ismeretekre vonatkozó elvárások. 

Emellett pedig bizonyos személyes tulajdonságok is előtérbe kerülnek a pályázók előszűrése során. Különösen fontos például a pozitív beállítottság, valamint a kitűnő kommunikációs képesség, hisz a szakma mégiscsak a kommunikációra, tárgyalásokra építkezik. 

Fontos az empátia is, vagyis, hogy az értékesítő azonosulni tudjon ügyfele problémáival/kéréseivel, és ajánlatán keresztül reflektálni tudjon azokra. Mindezen kívül a rendszerint ügyféltalálkozókkal, megbeszélésekkel tarkított napok egyfajta rugalmasságot is megkívánnak. Végezetül pedig egy nagy adag kitartásra is szükség van, hisz a szakma sok hullámvölggyel járhat együtt, illetve az első eredmények sem azonnal jönnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában