Hirdetés

2024.01.22. 10:15

Szakmunkás állások, amelyek betöltőire Érden is kiemelt igény mutatkozik

A szakmunkás képesítés mára igencsak felértékelődött, hisz meglehetősen nagy hiány van a munkaerőpiacon képzett szakmunkásokból. Ez Érdre és környékére is igaz, ahol szintén nem okoz gondot a szakiknak az elhelyezkedés, különösen néhány kifejezetten gyakran hirdetett munkakörben. A következőkben ezekből hozunk néhány példát!

PR cikk

Forrás: freepik.com

Autószerelő 

A képzett autószerelőkre országszerte folyamatos igény mutatkozik, hisz a gépjárműpark folyamatosan növekszik és az autók karbantartása, javítása mindig szükséges. Az autószerelők természetesen Érden is megtalálhatják a számításaikat, amit a városra specializálódott ErdAllas.hu weboldala is alátámaszt, ahol a közelmúltban is elérhető volt egy érdi autószerelői álláslehetőség

A hirdetésben tipikus autószerelői feladatok ellátásra kerestek képzett, szakmunkás bizonyítvánnyal rendelkező autószerelőt. A tipikus autószerelői teendők alatt értendő többek között a javítási és karbantartási munkák elvégzése, a gépjárművek időszakos szervizelése és felülvizsgálata, valamint a gépjárművek műszaki vizsgára történő felkészítése. A munkakörnek továbbá része lehet a diagnosztika, illetve olykor a gumiszervíz is, vagyis meglehetősen sokrétű kihívásokkal találkozhatnak a mindennapjaik során az autószerelők. 

Karosszéria lakatos

Ha pedig már gépjárművek, akkor a karosszéria lakatos munkakörről sem feledkezhetünk meg, amely pozíció megjelenése szintén nem példa nélküli az ErdAllas.hu kínálatában. A karosszéria lakatosok azok a szakemberek, akik a gépjárművek külső részeinek – beleértve a kasztnit és a járműszerkezetet a karbantartásával, javításával és a helyreállításával foglalkoznak. 

Munkakörük egyebek mellet magában foglalja a baleseti károk helyreállítását, a különböző festési munkákat, továbbá a rozsdamentesítést is. Ezen felül elvégzik azok az alkatrészeknek a cseréjét, amelyek a jármű külsejét érintik, illetve gondoskodnak az egyes karosszériaelemek megfelelő illeszkedéséről. Összességében tehát a pozíció széleskörű szaktudást igényel, aminek a karosszéria- és járműszerkezeti ismeretekre, a festéstechnikákra és a rozsdamentesítési módszerekre egyaránt ki kell terjednie. 

CNC marós

Mindezek mellett pedig a gyári környezetben beölthető pozíciókról sem feledkezhetünk meg, beleértve a CNC marós munkakört. A pozíció betöltői azok a szakemberek, akik a CNC marógépek segítségével különböző anyagokat, például fémeket, műanyagokat vagy faanyagokat alakítanak át különféle termékekké vagy alkatrészekké. 

Fontos feladataik közé tartozik programozás, aminek során beállítják a megfelelő vágási utasításokat és paramétereket, illetve az anyagkiválasztás, mikor a megmunkálni kívánt anyagot készítik elő. A megmunkáláskor folyamatosan ellenőrzik a munkadarabot és a gép működését, majd ellenőrzik, hogy a készülő alkatrész megfel-e az előzetes specifikációknak. A munkájukról mindemellett szigorú dokumentációkat vezetnek, belefoglalva a gyártási folyamat adatait, a programokat, a felhasznált anyagokat, illetve méréseket. A nagyfokú műszaki érzék tehát elengedhetetlen ebben a munkakörben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában