Hirdetés

2023.08.07. 11:10

Elhelyezkedési lehetőségek a gyártás és termelés területén Szolnokon

A gyártás és termelés területén számos álláskereső találhatja meg a számításait, beleértve a magasan és az alacsonyabban képzetteket, a tapasztaltakat és a pályakezdőket egyaránt. Az ilyen típusú pozíciók természetesen Szolnokon is elérhetőek, a SzolnokAllas.hu weboldalán például időről időre jelennek meg újabb lehetőségek ezen álláskategória alatt. A következőkben ezekre hozunk néhány példát!

Nool.hu

Forrás: SzolnokAllas.hu

Fotó: drazen_zigic

Minőségellenőr

A minőségellenőr pozíció már többször is előfordult a SzolnokAllas.hu kínálatában. Egy ilyen munkakör kapcsán az alapvető feladatokat általában a gyártásközi félkész- és késztermékek vizsgálata, az esetlegesen felmerülő hibás termékek kiszűrése, illetve az ehhez kapcsolódó dokumentáció elvégzése jelenti.

Ezen feladatok ellátásához pedig jellemzően középfokú végzettségre, felhasználói szintű számítógépes ismeretekre, továbbá a mérőeszközök használatának céljából némi műszaki érzékre van szükség. Emellett a személyes tulajdonságok tekintetében kiemelt fontossággal bír a precizitás, a pontosság és a monotóniatűrés.

Gépkezelő

Gépkezelői álláslehetőség szintén szerepelt már a szolnoki állásportál felületén. Betöltőinek jellemzően olyan felelőségekkel kellett számolniuk, mint például az adott gép rendeltetésszerű használata, a gyártógép környezetének rendben tartása, valamint kisebb-nagyobb karbantartási munkák elvégzése.

A pozícióhoz tartozó elvárások ugyanakkor általában változatosan alakulnak, hisz egyes gépkezelői állások (pl. csomagoló-gépkezelő) csupán betanított feladatokkal járnak, míg mások szakmai felkészültséget és rutint igényelnek. A megbízhatóság, az önállóság és a több műszakos munkavégzésből adódóan a rugalmasság azonban valamennyi esetben alapvető követelmény.

Műszaki rajzoló

A műszaki rajzoló pozíció felbukkanása ugyancsak nem példa nélküli a SzolnokAllas.hu felületén. Egy korábbi hirdetés feladatköre ezen állás esetében olyan tevékenységeket tartalmazott, mint az AutoCad-ban történő műszaki tervezés, a tervek és dokumentációk összeállítása, illetve a tervező mérnökök munkájának napi szintű támogatása. Az esélyes pályázáshoz pedig az AutoCad és az MS Office gyakorlott, magas szintű használatára volt szükség. Itt találhat műszaki rajzoló állást Szolnokon.

Összeszerelő munkatárs

Tipikus munkalehetőségnek számítanak a gyártás és termelés területén a különböző összeszerelői, avagy operátori állások is. Ezek kapcsán a fő feladatokat általában az összeszerelő munkafolyamatok elvégzése, a gyártósori összeszerelők munkájának támogatása, a vezetők munkautasításainak követése, illetve a gyártási terület rendben tartása jelenti.

Mivel teljes mértékben betanított folyamatokról van szó, jellemzően a tapasztalat és az iskolai végzettség tekintetében sincsennek különösebb elvárások, ugyanakkor a jó kézügyesség, a pontosság és a monotóniatűrés rendkívül fontos a helytálláshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában