Szponzorált tartalom

2023.08.21. 10:01

Eladói és egyéb kereskedelmi álláslehetőségek Szombathelyen

A kereskedelmi pozíciók országszerte széles körben kínálnak elhelyezkedési lehetőségeket, és természetesen Szombathelyen is gyakran elérhetőek. Ilyen típusú állásokért egyebek mellett a SzombathelyAllas.hu weboldalára is érdemes ellátogatni, amelynek kínálatában időről időre jelennek meg különböző eladói és más kereskedelemi munkakörök. A következőkben a gyakran visszatérőkre hozunk néhány példát!

Forrás: SzombathelyAllas.hu

Eladó 

Az eladói munkakör az egyik leggyakrabban visszatérő álláslehetőség a SzombathelyAllas.hu kínálatában, a kereskedelem, értékesítés álláskategória alatt. Élelmiszerboltba már több alkalommal is kerestek munkavállalókat ebbe a pozícióba, de olyan is előfordult, hogy egy zöldséges hirdette meg ezen lehetőséget. A feladatok ugyanakkor valamennyi esetben hasonlóak voltak: a vásárlók üdvözlése és kiszolgálása, a pénztárgép kezelése, az árufeltöltés, továbbá a helység rendben tartása.  

A munkakör jellemzően semmilyen magasabb iskolai végzettséget és releváns tapasztalatot nem követelt meg, bár kétségkívül előnyt jelentett az elbírálás során. Az udvariasság, a jó kommunikációs képesség és az önállóság viszont valamennyi esetben alapvető elvárás volt.  

Ékszerbecsüs 

Nem is olyan rég egy értékbecsüs pozíció is megjelent a SzombathelyAllas.hu kínálatában. A pozíció alapvető feladatkörét a zálogfiók és ékszerház mindennapi működésének biztosítása jelenti, mindezt a záloghitelezésre és kereskedelmi tevékenységekre vonatkozó jogszabályok betartása mellett. A linken kereshet szombathelyi értékbecsüsi eladó állást. 

A munkakör betöltéséhez ékszerbecsüs végzettségre, legalább 2 éves releváns szakmai tapasztalatra, továbbá az MS Office magabiztos használatára van szükség. Emellett a személyes tulajdonságok kapcsán kiemelt jelentőséggel bír az ügyfélközpontú, kereskedelmi szemléletmód, a nyitottság, valamint a kiváló problémamegoldó-, kommunikációs- és kapcsolatteremtő képesség.  

Értékesítő 

Végezetül pedig az értékesítői pozíciókról sem feledkezhetünk meg, amelyek akárcsak a korábban említett bolti eladói munkakörök, szintén több esetben előfordultak már a SzombathelyAllas.hu felületén. Példának okáért ingatlanirodába, babaszaküzletbe, lakberendezési áruházba és műszaki áruházba is kerestek már értékesítő kollégákat a portálon keresztül. A feladatkört minden esetben hasonló volt, vagyis az értékesíteni kívánt termék/szolgáltatás megismerése, illetve magának az értékesítési folyamatoknak a lebonyolítása. 

Ezen feladatok ellátáshoz pedig általában középfokú végzettségre, felhasználói szintű számítógépes ismeretekre, továbbá kereskedői szemléletre volt szükség. Emellett fontos elvárás volt még a pályázók felé, hogy legyenek nyitottak, kommunikatívak és ne jelentsen kihívást számukra a pontos és precíz munkavégzés.  

     

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában