Szponzorált tartalom

2023.08.21. 10:05

Álláslehetőségek az informatika és telekommunikáció területén Veszprémben

Az informatikai pálya mind anyagilag, mind a karrierépítés tekintetében ígéretes lehetőségeket kínál, többek között Veszprémben is. Ilyen típusú pozíciók egyebek mellett a VeszpremAllas.hu felületén is elő szoktak fordulni, vagyis mindenképpen érdemes erre a portálra is kiterjesztenie az álláskeresését annak, aki IT-s irányban helyezkedne el. A következőkben bemutatunk néhányat a portál korábbi lehetőségeiből. 

Junior IT rendszerüzemeltető 

A VeszpremAllas.hu felületén nemrégiben elérhető volt egy IT rendszerüzemeltető pozíció, ahol is az alapvető feladatokat a hardverek és a hálózatok üzemeltetése, az operációs rendszerek működtetése, valamint az online pénztárgépek informatikai támogatása jelentette. Itt találhat veszprémi Junior IT rendszerüzemeltető állást.  

Ezen feladatok ellátásához pedig legalább középfokú végzettségre, kiváló problémamegoldó képességre, precizitásra, továbbá önállóságra és egyben csapatjátékos attitűdre is szükség volt. Az állásra pályakezdők is eséllyel jelentkezhettek, ugyanakkor a Linux és Proxmox rendszerekben szerzett tapasztalat kétségkívül előnyt jelentett.  

Adatelemző statisztikus 

Adatelemző statisztikus pozíció ugyancsak előfordult már a VeszpremAllas.hu kínálatában. Egy klinikai és egyéb kutatásokkal foglalkozó cég kínálta ezt a lehetőséget, ahol is maga a munkakör olyan tevékenységeket foglalt magában, mint például a klinikai kutatások statisztikai kiértékelése, az adattisztítási terv előkészítése, az adatok tisztítása, továbbá a különböző riportok elkészítése.  

Az esélyes pályázáshoz pedig felsőfokú végzettségre (pl. szociológiai, matematikai, statisztikus, informatikus), alapvető statisztikai tudásra, valamint adatbázis-tervezéssel és lekérdezéssel kapcsolatos ismeretekre volt szükség. Emellett a személyes tulajdonságok kapcsán kiemelt jelentőséggel bírt a precizitás, az önállóság és a jó kommunikációs képesség is.  

IT asszisztens 

Végezetül az IT asszisztensi munkakörről sem feledkezhetünk meg, amelynek megjelenésére szintén volt már példa a veszprémi állásportál felületén. A hirdető cég által megadott paraméterek szerint, ezen pozíció többek között olyan feladatokkal járt együtt, mint az IT- és irodatechnikai rendszerek tervezésében és felépítésében való részvétel, a szerverek és routerek beállítása, a kliens számítógépek üzemeltetése, a telefonhívások és levelek kezelése, valamint a különböző adminisztratív munkák elvégzése.  

A pozíció betöltéséhez pedig legalább középfokú informatikai végzettségre, illetve az informatikai fejlesztések iránt való érdeklődésre volt szükség. Emellett külön előnyként tekintettek a Linux és Windows szerverekkel kapcsolatos ismeretekre, a projektszemléletre, továbbá a B kategóriás jogosítvány meglétére. A személyes kvalitásokat illetően pedig a kiváló kommunikációs-, együttműködő-, és problémamegoldó képesség bírt kiemelt fontosággal.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában