Hirdetés

2022.01.10. 07:08

Falubusz pályázat: gyorsított eljárásrenddel, januárban

A Magyar Falu Program keretében 2022-ben ismét meghirdették a "Falu- és tanyagondnoki buszok beszerzése" pályázatot.

Forrás: Autó Széles Kft.

5000 fő alatti állandó lakosságszámú települések önkormányzatai pályázhatnak 15.000.000.- Ft vissza nem térítendő támogatásra egy darab új kisbusz beszerzése céljából (a kiírás részletes szövege itt érhető el.) A kész pályázatok benyújtására 2022. január 3-tól február 5-ig van csak lehetőség.

A pályázat célja, hogy a kis-lélekszámú települések falu- és tanyagondnoki szolgálatainak működését magas komfort-színvonalú, alacsony károsanyag-kibocsátású és takarékos üzemanyag-fogyasztású gépjárművek beszerzésével támogassa a Magyar Falu Program. A kiírásban rendelkezésre álló keret mindösszesen hárommilliárd forint.

A támogatott járművek mezőnyéből kiemelkedik a Toyota Proace Verso kisbusza, amely mindamellett, hogy bőséges extrafelszereltséggel is önerő nélkül pályázható, a gyártói garanciát tekintve jóval a többi kisbusz felett teljesít: 5 év vagy kerek egymillió kilométeres garanciát biztosít rá a japán gyártó.

A pályázat 2022. január 3-án már meg is nyílt, rövidített eljárásrenddel, február 5-i beadási határidővel. A községi önkormányzatoknak érdemes azonnal tájékozódni a feltételekről és kiválasztani a pályázatban beszerzendő, új autójukat a falubusz.hu weboldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában